- 3-4 adet orta boy pancar
- 4 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- tuz
- süslemek için kornişon turşu, mısır veya maydanoz
Yapılışı: Pancarlar, uzamış kök uzantıları ve baş kısımları kesilerek iyice yıkanır. Dış kısımları soyulmadan bir tencere içerisine alınır ve üzerlerini geçecek kadar su ilave edilerek haşlanır. Bir çatalla üzerine bastırdığınızda, çatal rahatlıkla batıyorsa pişmiş demektir. Soğuduktan sonra üst kabuğu bıçakla temizlenir (zaten yumuşadığından, kabuğu kendiliğinden sıyrılacaktır). Derince bir kase içerisine rendenin iri kısmıyla rendelenerek fazla suyu sıkarak süzdürülür. Üzerine yoğurt, döğülmüş sarımsak ve tuz da ilave edilerek, homojen bir pembe renk elde edilecek şekilde karıştırılır. Üzerini arzu ettiğiniz biçimde süsleyebilirsiniz.
O muhteşem pembe renge hayranım ben de:)) Ne kadar güzel bir tondur, ne kadar gıda boyası kullanırsan kullan, tutturamazsın...
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,
sımsıcak sevgiler....
ooooo renkler süper tadını hiç bilmiyorum merak ettim
YanıtlaSileline sağlık cnm
iyi haftalar
Pancara bayılırım
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler
arkadaşım bugün pazardan ilk defa ben de pancar aldım salatasını hiç duymamıştım deniycem sevgiler.sizce sakıncası yoksa listeme ekledim.sevgiler(yalnizkralice.blogspot.com
YanıtlaSil