11 Mayıs 2010 Salı

Soğan Yahnisi

Alışveriş yaparken gördüğüm arpacık soğanlarından, nasıl bir soğan yahnisi yapasım geldi anlatamam :) Birkaç kere iç sesimi duymamazlıktan geldim, çünkü soğan doğramaktan, hele ki arpacık soğan! nefret ederim. Doğrarken yüzüm gözüm şişer, burnum akar, gözlerim ağlamaktan mahfolur. Sonra Migros'ta doğranmışını görünce nefse bunca eziyet yazıktır dedim ve aldım. Akabinde ve gelir gelmez yaptım ve yedim, şimdi çok rahatım :)

Malzemeler:

- 500 gr arpacık soğan
- 400 gr kuşbaşı et
- 2 adet yeşil biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 bardak su
- tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı: Düdüklü tencerede kuşbaşı etler suyunu çekene kadar kavrulur. Suyu iyice çektiğinde ve etler artık tencereye yapışmaya başladığında sıvı yağ ve salça konularak bir miktar daha çevrilir. Temizlenmiş bütün haldeki soğanlar ve doğranmış biberler ilave edilerek karıştırılır. Üzerine su konularak tuzu serpilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Düdüklü tencerenin düdüğü yukarı çıktıktan sonra 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Benim gibi neredeyse hasretle bekleyenler tarafından afiyetle yenir :)

15 yorum:

  1. Bende bu hafta yapsam diye düşünmüştüm:)Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Biz küçükken annem yapardı bu yemekten soğan çorbası derdi bizde yemezdik.Sonra bi gün dediki size soğan yahnisi yaptım.O günden sonra yemeye başladığımız bi yemektir.Çocuk psikolojisi nasıl düşündüysek artık :) .

    YanıtlaSil
  3. Şifa deposu bir lezzet. Ellerinize,emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık daha önce hiç tatmadım

    YanıtlaSil
  5. Nevalim,
    Arpacık soğanları ben de çok severim, iyi akıl ettirdin yahni yapayım bu hafta, sağol.
    Bu arada geçen gün bir yerde okudum kolayca soyma yöntemi vardı, domates gibi sıcak suya daldırıp çıkarıyor muydun neydi, bak kalmamış aklımda, tüh!

    YanıtlaSil
  6. Bende bayılırım bu yemeğe. Ama dediğin gibi kabuklarını soymak çok zor oluyor. Ayıklanmışları süper.Kim düşündüyse tebrik ederim.
    Nefis olmuş canım bence
    Ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Yeğeğin nasıl güzel göründü gözüme iyikide yapmışsın afiyetler olsun canım...Ellerine sağlık arkadaşım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ne lezzetli bir yemektir bu ,bayılırım eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  9. Hiç tatmadığım bir lezzet doğrusu merakta etmedim. Ellerine sağlık.Bu arada minikleride öpüyorum Diyet ne alemde merak ettim

    YanıtlaSil
  10. çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım....çok öptüm...sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. ah balım benimde evde var soyulacak beni bekliyor ah soysamda bende yapsam
    ellerine sağlık kuşum afiyet bal olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. yahni de yahni olmuş hani..ellerine sağlık cnm..harikasın..slmlar

    YanıtlaSil
  13. Afiyet olsun Nevalciğim uzun süredir senin tariflerine bakamamışım. Bugünde Iglo kursunda resimlerini görünce mutlaka dönmeliyim dedim.Sevgiler.Ellerine de sağlık

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık arkadaşım. Çok da leziz olmuş. Bizim evde de çok sevilir ama bende soğan doğrama isteği olmadığından almazdım. Arada böyle hazır olan küçük kaçamaklar yapılabilir özellikle soğanlarda :)

    YanıtlaSil
  15. soğansız sofra düşünemem..bu yemek de harika..elinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için benim için değerli, şimdiden teşekkür ederim :)