


- 2 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gr. böreklik peynir
- tuz, kavrulmuş susam
Yapılışı: Yumurtalar çırpılarak içerisine yoğurt, sıvı yağ ve tuz da ilave edilerek homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırılır. Yufkanın biri düz bir zemin üzerine açılarak hazırlanan karışım bir fırça ile yufkanın üzerine sürülür. Ufalanan peynir yufkanın her yerine eşit olarak dağılacak şekilde serpiştirilerek, yufka bir ucundan başlayarak kendi üzerine yuvarlanarak dürüm şeklinde katlanır. Yağlanmış bir fırın tepsisinin ortasından başlayarak yaptığımız dürüm kendi çevresinde dolanır. Diğer yufkaya da aynı işlem uygulanarak ilk yufkanın bittiği yerden dolamaya devam edilir. Kalan karışımın tamamı yufkanın üzerine kaşık yardımı ile dökülerek kavrulmuş susam ilave edilir. 180 derece ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirilir, sonrasında ayran eşliğinde afiyetle yenir :)
ahh hiç hayır demezdim ki :)
YanıtlaSilBİR ÖREĞÜE HAYIR DİYECEK BİRİNİ TANIMADIM BUGÜNE KADAR :))
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM AFİYET OLSUN
ellerine sağlık..
YanıtlaSil:) Ellerine sağlık Neval abla. Seni MİM'ledim. (Hayal Kahvesi bloğumda)
YanıtlaSilWow how yummy and tasty borek!
YanıtlaSilBöyle bir akşam yemeğine kim hayır diyebilirki...Böreğin nefiss olmuş ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Nevalcim eline sağlık çaylada nefis olur sevgiler...
YanıtlaSilellerinize saglik bende cok severim
YanıtlaSilÇok güzel olmuş ellerine sağlık .Sevgiler
YanıtlaSilMis gibi olmuş canım eline sağlık
YanıtlaSilAhh bu böreğe hayır denilirmi hiiç, ellerine sağlık, afiyetler olsun...
YanıtlaSilnefis görünüyor nevalcim...ellerine emeğine sağlık.sevgiyle kucaklıyorum.
YanıtlaSilCanım bu böreğe kim hayır diyebilirki. Ellerine sağlık. Harika olmuş.
YanıtlaSilHem çalışıp hemde akşam yemeği için böyle güzel börek yapmak bence en şahanesi.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler..
Çok güzel görünüyor. Sahici gibi diyeceğim, ama sahi zaten. Anladın ne demek istediğimi:))
YanıtlaSilSevgilerimle
enfes görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilhttp://mintininmutfagi.blogcu.com
İsmi kadarda pratik bi lezzet.Ellerine sağlık...
YanıtlaSil