
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı buğday
- 1 çay bardağı nohut (veya 1 su bardağı haşlanmış nohut)
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 2 diş sarımsak
- tuz, kuru nane, kırmızı pul biber
Yapılışı: Buğday ve nohut yıkanarak bir gece önceden ıslatılır. Derince bir orta boy tencereye alınarak üzerine 4 su bardağı su ilave edilerek haşlanır ve soğumaya bırakılır. Bu arada yoğurt 2 su bardağı su ile çırpılarak kıvamlı bir ayran elde edilir. Soğumuş olan buğday, nohut ve diğer tüm malzemeler içerisine ilave edilerek karıştırılır. Buzdolabında soğutulduktan sonra üzerine kırmızı pul biber ve nane serpiştirilerek soğuk olarak servis edilir.
Ellerinize sağlık. Ayran aşı çok severk tükettiğimiz çorbalardandır. Tam bir şifa deposu
YanıtlaSilSaygılar.
Dün iş yerine ablamız yaptı vallahi serin serin süperdi. eline sağlık nevalciim:)
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir çorbadır bu sıcaklarda iyi oluyor hem besleyici hem doyurucu ben içine haşlanmış mısır koyarak denememiştim bu haliyle ilk fırsatta yapacağım ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbu sıcakta nefis olur ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
tam bu sıcaklara göre ,nefis duruyor eline sağlık
YanıtlaSilEline sağlık Nevalciğim.Serin serin bu İzmir sıcağında iyi gider.
YanıtlaSilVarlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan kandiliniz mübarek olsun.
YanıtlaSilSevdiğim çorbalardan ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir çorbadır,elinize sağlık..
YanıtlaSilBenim de çok sık yaptığım bir çorbadır Ellerine sağlık.Canım sana mail attım cevabını yazarsan sevinirim.Ayrıca lütfeeen geeeel :))
YanıtlaSilsoğuk çorbaya bende bayılıyorum ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize saglik yazlari tek icebilcegim bir corbadir
YanıtlaSilellerinize saglik yazlari tek icebilcegim bir corbadir
YanıtlaSil