

Muhallebisi için:
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet portakalın kabuğu
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 adet şekerli vanilin
Jöle için:
- 3 su bardağı bortakal suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı: Küçük bir tencerede portakal suyu (portakal suyunu sıkıp süzdüğüm portakallardan elde ettim, arzu ederseniz hazır portakal suyu da tercih edebilirsiniz), toz şeker ve nişasta, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişirilen jöle ıslatılmış bir kalıba dökülür. (Kalıp olarak benim gibi derin silikon kalıp kullanırsanız, yine benim gibi kalıptan çıkarmak için zorlanabilirsiniz :) Bu iş için en ideal kalıp cam olanlar.) Ayrı bir tencerede un, nişasta, margarin, şeker, ince rendelenmiş portakal kabukları ve süt bir tencereye konularak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra üzerine şekerli vanilin eklenerek 3-4 dakika mikserle çırpılır. Vakit geçirmeden önceden kalıba dökülmüş olan jölenin üzerine dökülerek soğuması için buzdolabına kaldırılır. Her ikisi de kalıptan çıkarılacak kadar donduktan sonra servis edilecek kaba çıkarılarak soğuk olarak servis edilir.
sevilin sitesindede görünce bayılmıştım arkadaşım.harika olmuş.kalıpta olması değişik olmuş.bende en kısa sürede deneyecem inşallah.sevgiler.
YanıtlaSilsanki cikek acmis harika gorunuyor canim ellerine saglik.sevgiler.
YanıtlaSilarkadaşlar tadına bakmış biri olarak enfesti enfes
YanıtlaSilcanım benim ellerine kollarına sağlık gerçekten harika olmuştu..
şiddetle tavsiye edilir ..
offf harika gorunuyor...ellerine saglik...sevgiler...
YanıtlaSilSevilciğimde gördüğümde de bayılmıştım nefisss olmuş...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerinize sağlık. bundan yapacağım.
YanıtlaSilEllerine sağlık Neval abla nefis görünüyor valla. Denemeye değer öpüyorum sevgiler...
YanıtlaSileline sağlık çok güzel gözüküyor:)
YanıtlaSilSevgili Neval görüntü harika. Eminim ki tadı da öyledir. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık ne güzel olmuş görüntüsü nasıl da güzel süslemişsin....
YanıtlaSilYerim ben senin pastandaki minik çiçekleri
YanıtlaSilBende portakalli muhallebiye bayilirim. Degisik bir formatta yaptiginiz icin dahada guzel olmus, ellerinize saglik.
YanıtlaSilSadece resmine bakmakla kalmayıp yemek çok güzel oluyormuş doğrusu nevalcim çok güzeldi ellerine sağlık
YanıtlaSilSevilin blogunda gözüme çerpenlerdan biri de bu nefis lezzetdi ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilLimonlu kkeim nevalim ellerine sağlık cirlop gibi çıkmış hemde kalıptan:)Kış günü çiçek açtırmışsın ne güzel
YanıtlaSilBen bu nefis tadı biliyorummmmmmmmmmm
YanıtlaSilEllerine sağlık Nevalcim:))
O gün iki dilim yedim herhalde:) Ellerine sağlık tekrar. Bu arada ya çok komiksin gerçekten Neva abla ya:) O kalıpla ilgili yazdığım yer çok komik:) Benim gibi çıkaramazsınız falan:) heheh:))))Hala gülüyorum:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım hem göze hem miğdeye hitap ettiğine eminim.
YanıtlaSilCıvıl cıvıl, renkleri ve özenle hazırlanmış süslemeleri ile harika duruyor. Bildiğim bir tarif ama, bundan sonra şekilde hazırlayıp ikram etmeyi çok isterim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık olsun.
hayirli kandiller :)
YanıtlaSilYa tadını geçtim, bu nasıl bir sunumdur böyleee? Ne kadar şirin, insan yemeye kıyamaz :D
YanıtlaSilsevgili limonlu kek tarif için çok teşekkürler.yaptım ve harika oldu.
YanıtlaSilSevgili limonlu kek tarifini oğlumun doğumgününde denedim.Çok beğenildi.Teşekkürler.Bloguma beklerim.
YanıtlaSil