24 Mayıs 2011 Salı

Zeytinyağlı Yer Elması

Tarif güzel, hafif, o kadar çok bekledi ki huzurlarınıza gelmek için daha fazla bekletmeye kıyamadım :) Havalar sıcakladı ya işten eve dönüp dolaptan soğuk soğuk bir şeyler yemek istiyor canım ve nedense aklıma hep yer elması düşüyor, seviyorum işte var mı diyeceğin :)
 
Malzemeler:

- 1/2 kg. yer elması
- 2 adet küçük boy havuç
- 1 adet iri boy kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- yarım demet maydanoz
- tuz

Yapılışı: Kuru soğan piyazlık olarak ince ince doğranarak zeytinyağında sotelenir. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığı zaman içerisine temizlenip ince halkalar şeklinde doğranmış havuçlar da ilave edilerek 5-6 dakika daha kavrulur. Kabukları soyularak yıkanmış yer elmaları da içerisine eklenerek önce beraberce sotelenir, sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.

11 yorum:

  1. Ayyy bayılırım Neval ablacım sunum da harika olmuş. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. yerelmasını hep çiğ tüketirim ama böylede harika olmuş cnaım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bende hep çig tüketirim ama denemem lazım bu halini.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. ohh mis gibi zeytinyağlı. var mı ötesi.
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık.Çok renkli bir salata olmuş.

    Selamlar;

    YanıtlaSil
  6. Nasılda süslemiş:)Ellerine sağlık yenmezmi yer elması bayılırım bende:)

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik cok lezziz görünüyor .. sunumda cok hos.. sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık sevgili Neval,hiç tatmadım merak ettim iyice.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Ben bayılırım yer elması yemeğine . Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Valla yer elmasını sende yediğimde daha önceden kötü bir anım olmasına rağmen sevmiştim Nevalcim sen bu işi biliyon arkadaşım az yolla buraya hepsini yeme

    YanıtlaSil
  11. Canım;ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Öptüm....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için benim için değerli, şimdiden teşekkür ederim :)