
- 1/2 kg. yer elması
- 2 adet küçük boy havuç
- 1 adet iri boy kuru soğan
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- yarım demet maydanoz
- tuz
Yapılışı: Kuru soğan piyazlık olarak ince ince doğranarak zeytinyağında sotelenir. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığı zaman içerisine temizlenip ince halkalar şeklinde doğranmış havuçlar da ilave edilerek 5-6 dakika daha kavrulur. Kabukları soyularak yıkanmış yer elmaları da içerisine eklenerek önce beraberce sotelenir, sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
Ayyy bayılırım Neval ablacım sunum da harika olmuş. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilyerelmasını hep çiğ tüketirim ama böylede harika olmuş cnaım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbende hep çig tüketirim ama denemem lazım bu halini.ellerine saglık.
YanıtlaSilohh mis gibi zeytinyağlı. var mı ötesi.
YanıtlaSilellerine sağlık
Ellerinize sağlık.Çok renkli bir salata olmuş.
YanıtlaSilSelamlar;
Nasılda süslemiş:)Ellerine sağlık yenmezmi yer elması bayılırım bende:)
YanıtlaSilellerine saglik cok lezziz görünüyor .. sunumda cok hos.. sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık sevgili Neval,hiç tatmadım merak ettim iyice.
YanıtlaSilsevgiler
Ben bayılırım yer elması yemeğine . Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Valla yer elmasını sende yediğimde daha önceden kötü bir anım olmasına rağmen sevmiştim Nevalcim sen bu işi biliyon arkadaşım az yolla buraya hepsini yeme
YanıtlaSilCanım;ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.Öptüm....
YanıtlaSil