19 Temmuz 2011 Salı

Garnitürlü&Zeytinyağlı Enginar

Mineral bakımından en zengin sebze olan enginarın, yemek için harcadığın kaloriden bile düşük kaloriye sahip olduğu söylenir, 100 gramı hepi topu 53 kalori içeriyormuş :) Mevsiminde 30 adet yemenin her derde deva olduğu, kolestrol düşmanı, karaciğerin dostu canımız enginar ilaç niyetine yenir valla, keşke her ilaç böyle lezzetli olsa :)
 
Malzemeler:

- 4 adet enginar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 adet orta boy haşlanmış havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 limonun suyu
- 100 ml. zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- tuz

Yapılışı: Ayıklanmış olan enginarlar (eğer enginarı kendiniz ayıklayacaksanız, ekstradan 1 adet limonun daha suyu sıkılarak enginarlar limonlu su içerisinde kararmamaları için 15 dakika bekletilir), üzerini geçecek kadar su ve 1 limonun suyu ile birlikte kısık ateşte yarım saat kadar pişirilir. Bu arada soğan, yarım ay şeklinde doğranarak zeytinyağında yakmadan hafifçe kavrulur. Hafif diri formda haşlanmış olan patates ve havuçlar minik küpler halinde doğranır, bezelyeler de ilave edilerek zeytinyağında soğanlarla beraber 5 dakika daha çevrilir. (Pratik olmasını isterseniz konserve garnitür de kullanabilirsiniz) Enginarların pişip pişmediğini, ortasına bir çatal batırarak konrtol ettikten sonra zeytinyağında kavrulan sebzelerin üzerine kapatarak üzere haşlama suyundan 1 su bardağı eklenerek, 15 dakika daha kısık ateşte pişirilir. Servis ederken çaukur kısımları yukarı gelecek şekilde servi tabağına alınarak üzerine garnitür yerleştirilir. Soğuyana kadar bekletilerek servis edilir. Arzu edilirse üzerine dereotu ilavesi de yapabilirsiniz. Şifa olsun...

3 yorum:

Tümay Öztürk dedi ki...

Neval ablacım kısmetse bende bugün değişik bir enginar yapacağım. Çok severim enginarı eşime de karaciğerinden dolayı sürekli yedirmek hep değişik şekillerde yaparım:) Seninki nefis görünüyor. Ellerine sağlııııkkkk:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık Neval'im çok severim bende enginarı keşke eşimde ben kadar çok sevse:)

Unknown dedi ki...

Yemek Tarifleri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...