Sema'nın elinden ikidir yediğim ve her seferinde tekrar aşık olduğum bir lezzet "bademli bisküvi". Lezzeti ve çıtırlığı tereyağında gizli, çok pratik, pek bir lezzetli. Zaten marifet yapmakta değil, yerken artık durayım deyip 2-3 bisküvi sonrasında kendini tutabilmekte :)
Malzemeler:
- 250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- ½ kahve fincanı su
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- üzeri için 20-25 adet badem
- 1 adet yumurtanın beyazı
Yapılışı: Pudra şekeri, yarım kahve fincanı su (normal oda sıcaklığında) içerisinde eritilir. Oda sıcaklığındaki tereyağı, şekerli su, kabartma tozu ve aldığı kadar un, homojen bir hamur oluncaya dek yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içerisinde yuvarlanır. Mekik şekli verilerek bir köşesine, üzerine yumurta beyazı sürülmüş bademler bastırılır. 180 dereceye ayarlı, önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Neval'cim bu anlatıma nasıl denenmez ki...en yakın zamanda bende tadına bakacağım :)
YanıtlaSilHarika olmuş canım, ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine saglik cok güzel görünüyor afiyetler olsun.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinz sağlık,mutkala deneyeceğim.
YanıtlaSilBir iki üç yendi mi zaten çok leziz olmuş demektir:) ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok pratik
YanıtlaSilÇok da şıkk
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları
eline sağlık! nefiss görünüyor;hem badem hem tereyağ bayılırımm:))
YanıtlaSiltanıştığıma memnun oldum canım
YanıtlaSilharika canım
bana da beklerim.
mmmmm mis
Ayyy çok güzel duruyorlar bunlar Neval. Tarifini bende yazdım en kısa zamanda deneyeceğim. içine de toz badem koysak nasıl olur acaba dedim birden. ben öyle deniyim :)
YanıtlaSilHarika bir bisküvi olmuş İlk defa gördüm. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil