30 Aralık 2013 Pazartesi

Firik Risotto ve Limonlu Piliç Kanatları


Yeni yılı karşılamaya çok az kaldı. Hepimizin içinde bir kıpırtı, yeni yılın güzel günler getireceğine dair umutlar var, Allah ümitlerimizi boş çıkarmasın. Herkesin dileği gerçek olsun inşallah... Belki pijama-terlik-televizyon PTT partisi ile merhaba diyeceksiniz yeni yıla, belki dışarıda sevdiklerinizle kutlayacaksınız. Eğer evdeyseniz sadece kendiniz bile olsanız kolaycacık yapacağınız ve afiyetle yapacağınız bir tarifim var size. Yeni yıla nasıl girerseniz bütün bir yıl öyle geçer derler ya; bu yemeği yapıp, bütün bir yıl "Yılın Marifetlisi" ödülünü almaya ne dersiniz :) Herkese sağlıklı, mutlu ve huzurlu güzel bir yıl diliyorum...
 
Limonlu Piliç Kanatları
 
Malzemeler:
 
- 3 adet piliç kanadı
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı bal
- iri tuz, tane karabiber
 
Yapılışı: Limonun kabukları rendelenerek suyu sıkılır. Derin bir kasede limon suyu ve kabukları, ketçap, hardal, bal tuz ve çekilmiş karabiber iyice karıştırıldıktan sonra piliç kanatlarına iyice yedirilir. Kanatlar şişe geçirildikten sonra fırın tepsisine alınarak 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişirilir.
 
Firik Risotto:
 
Malzemeler:
 
- 1 su bardağı haşlanmış firik buğdayı
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet közlenmiş patlıcan
- yarım adet orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı krema
- bir kahve fincanı rendelenmiş eski kaşar
- tuz, kimyon
 
Yapılışı: Derin bir wok tavada tereyağı eritilerek tel şehriye ilave edilerek rengi değişene dek kavrulur. İncecik doğranmış sarımsak ve soğanlar da tavaya alınarak sotelenir. İçerisine sırası ile firik buğrayı, nohut, patlıcan, krema ve tuz konularak sürekli karıştırmak sureti ile 4-5 dakika daha sotelenir. Son olarak tuz ve kimyon ilave edilerek karıştırılır ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilerek hafif sulu kıvamlı bir karışım haline geldiğinde ocağın altı kapatılarak demlenmeye bırakılır. Piliç kanatları hazır olduğunda; firik risotto servis tebeğına alınarak, üzerine kızarmış limonlu piliç kanatları yerleştirilir ve iftiharla sevdiklerinize servis edilir...
 


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...