14 Ekim 2014 Salı

Bayat Ekmek Pizzası


Her zaman insan günlük güneşlik olmuyor, olamıyor değil mi? İşte bu gün öyle günlerden birini yaşıyorum nedendir bilinmez. Eve kaçıp uyuyasım var. İçimden ne yazmak geliyor, ne de oturup çizmek (çizmek işimle alakalı, onu da yapmak istemiyorum, hal fena yani :)  Ama bir prensibim var, canım neyi istemiyorsa, onu yapmaya kendimi zorlamak gibi. Canım bir şey yazmak istemiyor dedim ya kendimi zorlaya zorlaya yazdım bu tarifimi. Ancak yapması ve yemesi hiç zor değil inanın, üstelik öyle bir lezzetli oluyor ki, pizzanın tabanının bayat ekmek parçalarından oluştuğuna kimse inanmayacak. Ayrıca herkesin burun kıvırdığı, bayatlamış ekmekleri değerlendirmek açısından da çok faydali bir eser. Ee daha ne olsun, tarifi yazmak bile can sıkıntımı geçirdi şimdiden :)
 

Malzemeler:

- 1 adet bayat ekmek
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım su bardağı süt
- yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet küçük boy domates
- 3-4 adet parmak sosis
- 8-10 dilim sucuk
- 2 yemek kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin
- 2 yemek kaşığı salça (veya 1 adet burger ile verilen hazır ketçap poşeti)
- kekik, pizza baharatı

Yapılışı: Bayat ekmek, 1 cm. lik küpler halinde doğranır. Büyükçe bir karıştırma kabı içerisine yumurta kırılarak iyice çırpılır. Üzerine zeytinyağı ve süt eklenerek karışım iyice karıştırılır. Karışım içerisine doğranan ekmekler alınarak, her tarafı hazırlanan harç ile ıslanacak şekilde harmanlanır. Yağlanmış bir fırın tepsisine dökülen ekmekler kaşık ile bastırılarak arada boşluk kalmaması sağlanır. Salça ve ya ketçap 1-2 kaşık zeytinyağı ile inceltilerek ekmeklerin üzerine bir fırça yardımı ile sürülür. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı pizza üzerine serpiştirlir. Kaşar peyniri rendesinin üzerine de arzu edilen pizza malzemeleri ve kekik konulur. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana dek pişirlir. Fırından çıkarmadan 5 dakika önce kalan kaşar peyniri de eklenerek peynir eriyene dek 6-7 dakika daha fırında tuttuktan sonra fırından çıkarılır. Üzerine pizza baharatı serpiştirilerek sıcak sıcak servis edilir.

1 yorum:

Arzu Göncü Hangül dedi ki...

Bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yollarından..Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...