Malzemeler:
- 15 adet kurutulmuş patlıcan
- 250 gr. kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 2 adet rendelenmiş soğan
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- yarım demet maydanoz
- 4 su bardağı sıcak su
- tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kuru nane
Yapılışı: Kurutulmuş patlıcanlar kaynar suya atılır ve içlerine çatal batacak kıvama gelip yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) haşlanır. Haşlama suyu 2 kere değiştirilerek patlıcanların acılığının gitmesi sağlanır. İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, 1'er kaşık domates ve biber salçası, 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve baharatlar karıştırılarak yoğurulur. Yumuşayan patlıcanlar süzülüp alındıktan sonra hazırlanan harçla içleri doldurulur ve karnıyarık tenceresine dizilir. Sıcak su, salça ve 1 yemek kaşığı nar ekşisinden hazırlanan karışım, dolmaların üzerine eklenir. Pirinçler pişene kadar orta ateşte pişirilir...
slm
YanıtlaSilbayılırım kuru patlıcan dolmasına özlemin ellerine sağlık
sevgilerimle
aneee ben pek severim bunu yaa özleme söylede bi tencerede bana yapsın bi zahmet:)) ellerine sağlık özlemciğin:)) sevgilerimle
YanıtlaSilHarikaaa olmuş afiyetler olsun sizlere...
YanıtlaSilkuÖzlemin ellerine sağlık.
YanıtlaSilNasıl severim kuru dolmayı..
Sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com