
Malzemeler:
- 8 adet milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 avuç kuru üzüm
- tarçın
Yapılışı: Milföy hamurları çözdürüldükten sonra, 1 adet hamurun üzerine 6-7 adet kuru üzüm serpiştirilir ve üzerine tarçın dökülür. Üzümlü ve tarçınlı hamurun üzerine tekrar hamur kapatılarak üzerine elle bastırılır ve aynı işlemler tekrarlanır. Bunun gibi dört adet hamur üstüste hazırlanır ve bir merdane yardımıyla hamur dikdörtgen şeklinde açılarak büyütülür. Açılan hamur rulo haline getirilir ve 1,5 cm. genişliğinde kesilerek, pişirme kağıdı serili fırın tepsisi üzerine dizilir. Diğer dörtlü hamura da aynı işlem uygulanır. 8 adet hamurdan yaklaşık 16-18 adet çörek elde edilir. Ayrı bir kapta tereyağı eritilerek, kaşıkla herbir çöreğin üzerine dökülür. Tereyağının ardından hepsinin üzerine toz şeker serpiştirilerek fırına verilir. Daha tatlımsı bir tat seviyorsanız, şeker oranını o ölçüde arttırabilirsiniz. 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ne zamandır buzluğumda milföy saklıyorum çok kalorili olmasına rağmen bunlardan yapabilirim.Güloşumun seveceğini umuyorum.
YanıtlaSilSevgilerimle...
merhaba,çörek nefis görünüyor.Ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilçok hoş bir çörek olmuş.pratik ve leziz...ellerine saglık canım
YanıtlaSilsevgiler
gerçekten çok pratikmiş.ellerine sağlık canım.kurtarıcı bir tarif
YanıtlaSilellerine saglik canim pek guzel olmus
YanıtlaSilcanım benim bende sabah çayımın yanında ne yesem die düşünüyordum zahmet etmişsin aldım bi kaçtane:))) ellerine sağlık pek güzel görünüyorlar...öpüyorum sevgilerimle
YanıtlaSilKolay ve lezzetli bir tarif ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilselam ..süper kurtarıcı bir tarif..elinize saglık ..teşekkürler...
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.
YanıtlaSil