
Malzemeler:
- 1/2 paket şehriye veya nispeten küçük makarna
- 3-4 adet Çengelköy salatalık
- 6-7 adet kornişon turşu
- yarım demet dereotu
- 2 su bardağı yoğurt
- 4-5 diş sarımsak
- tuz
Yapılışı: Orta büyüklükte bir tencereye su ve bir tatlı kaşığı tuz konularak kaynatılır. Su kaynamaya başladığında içerisine kuskus makarna ilave edilerek, normal makarna pişirirkinden biraz daha diri olacak şekilde haşlanır. Bu arada salatalık ve kornişon turşular rendelenip sıkılarak suyu çıkarılır. Sarısaklar ezilerek yağurt ile karıştırılır. Dereotu da yıkanarak ince ince doğranır. Hazırlanan tüm malzeme kuskus makarna ile karıştırılarak soğuk olarak servis edilir.
Nevalciğim ellerine sağlık.Mayonez olunca bana ağır geliyor yoğurt her zaman tercihim. Sevgiler.
YanıtlaSilHarika görünüyor Neval Abla, üstelik çokta pratik.
YanıtlaSilEllerine sağlık sevgiler....
Ellerinize sağlık. Yazda geliyor kendimize dikkat etmemiz lazım:(
YanıtlaSilVerdiğin şekil ayrı bir güzel olmuş.Tam bahara uygun! Ellerine sağlık :I
YanıtlaSilcanım benim ellerine sağlık nefis olmuş çok da severim
YanıtlaSilbir kaç gündür çok yogundum ziyaret edemedim sayfanı kusura bakma arkadaşım sevgiler
Benim için de uygun demek ki .) Ellerine sağlık Limonlu Kekim..
YanıtlaSilkuskus salatasımnı bende çok severim.ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgili Neval ellerine sağlık. Salatanın süslemesi çok olmuş.
YanıtlaSilçok şık sunumun Nevalcim, ellerine sağlık
YanıtlaSilCanım harika bir sunum ellerine sağlık .Bende çok sık yaparım
YanıtlaSilSerin serin tam yazlık bir salata olmuş. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilNevalcim salata harika,bir kaşık bende isterim...
YanıtlaSilellerine sağlık...
Nevalcim nasılsın arkadaşım . uğrayamadım ne zamandır sana . Ellerine sağlık canım benim ne şık olmuş. çok severim. sevgiler canım kocamaan
YanıtlaSilCanım benim bizde çok sık yaparız bu salatayı.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Çok öpüyorum seni