"Yemekteyiz" programlarından birinde görmüştüm; erkek yarışmacılardan biri kadayıfı kavurup muhallebinin üzerine dökmüştü. O zamanki düşüncelerimi çok iyi hatırlıyorum; "bu mu tatlı şimdi, daha uyduracak neler var acaba!" diye çok yadırgamıştım. Nasipte yapmak varmış ve tadına bakmak tabi ki :) Demek ki; önyargılı olmak çok yanlışmış, belki de nice güzel lezzetleri "ay ben onu hayatta yemem" diyerek elimizin tersiyle bir kenara itiveriyoruz. "Mutlaka deneyin!" ibaresini her yaptığım için söylemiyorum, ama bu tatlı için kesinlikle kullanıyorum. Denemezseniz üzülürsünüz :) Hatta kavrulan kadayıflar öylesine lezzetli oluyor ki, bu haliyle bile pastaların, tatlıların, dondurmaların üzerinde kullanılabilir.
Kadayıfı hazırlamak için:
- 1 su bardağından iki parmak az toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 kutu süt kreması veya 1 poşet krem şanti
Yapılışı: Krema dışındaki tüm malzemeler bir tencere içerisine alınarak muhallebi gibi pişirilir.(Muhallebi sıcakken kadayıfın üzerine dökerseniz, kadayıfın kıtır özelliği bozulup yumuşadığı için muhallebiyi önce pişirmeyi tercih ediyorum.) Ocağın altı kapatıldıktan sonra içerisine krema da eklenerek iyice karıştırılır ve soğumaya bırakılır. (Ara ara muhallebi karıştırılarak üzerinin kabuk tutmaması sağlanır) Bu arada büyükçe bir tava içerisine tereyağı konularak içerisine kadayıflar ilave edilir. Orta ateşte kadayıflar kahverengine dönene dek yaklaşık 10 dakika kadar kavrulur. Tava içerisine toz şeker ve dövülmüş cevizler ilave edilerek bir 10 dakika daha kavrulmaya devam edilir. Ocak kapatıldıktan sonra kadayıflar soğuk bir yere alınarak soğumaya bırakılır. Kadayıfın yarısı büyük dikdörtgen borcamın zeminine serilir. Bunun üzerine muhallebi, onun üzerine de kadayıfın kalan kısmı yayılarak ılınmaya bırakılır. Tatlı iyice ılındıktan sonra buzdolabına alınarak soğutulur. Dilim dilim kesilerek servis edilir.
ellerinize sağlık hayırlı cumalar.sevgiler.
YanıtlaSilKesinlikle katılıyorum canım. Kavrulan kadayıfın aroması bir başka oluyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Çok öptüm
Gercekten de harika olan ve tadina bakan herkesin begendigi bir tatli. Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilnevalcim çok haklısın bizler çok ön yargılıyız .İnan dün bende öyle bir kek yaptımki tatlımı kek mi patamı görüntüsünden ne olduğu anlaşılamayan bir şey oldu ama gel görki yiyen bir tane daha istedi nefis bir tadı vardı.
YanıtlaSilcanım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun
ŞİMDİDEN İYİ HAFTA SONLARI CANIM
SEVGİLER
Nevalciğim bende bu tatlıyı görünce olurmu demiştim.Annem bir yerde yiyip çok güzel deyince garantili bir tarif olmalı demiştim.Sendekini mutlaka deneyeceğim özelliklede annem geldiği zaman .Ellerine sağlık canım .Sevgiler.
YanıtlaSilBence nefis bir tatlı olmuş, ellerine sağlık Limonlu Kekim.. Bir arkadaşım da yapmıştı, tavsiye etmişti o da.. Ben henüz denemedim ama aklımda.. Afiyetler olsun..
YanıtlaSilbende şimdi ön yargıyla yaklaştım.kavrulan kadayıflar kıtır,kıtır yani çok kuru olmuyormu?
YanıtlaSiltadını bilmiyorum ama görüntü süper olmuş
ellerine sağlık
Elien sağlık Neval'cim bende yapmıştım eşim hala ister duru:) en yakın zamanda tekrar yapacağım sevgiler. iyi hafta sonları
YanıtlaSilEllerinize sağlık:) çok güzel görünüyor. ilk fırsatta denicem.
YanıtlaSilblogumu ziyaret ederseniz çok sevinirim
Aslı Onur
bakeacakeas@blogspot.com
Çok ama çok güzel oluyor. Ben de pek sık yapıyorum. Ellerine sağlık. İyi hafta sonları
YanıtlaSilBende birçok blog arkadışımda gördüm. Denemek istediğim bir tatlı. Elimi çabuk tutsam iyi olcak galiba. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilHem sütlü tatlı hemde çıtır bayılırım nefisss olmuş ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
slm arkadaşım
YanıtlaSilsitenıze arkadaşalrı gezerken rastaldım...
kadayıflı tatlıyı çok severım hemde severek yaparım
ellerıen sağlık..
BENDE SEVERİM BU TATLIYI. NEFİS GÖZÜNÜYOR CANIM ÇOK GÜZEL SÜSLEMİŞSİN. ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilSEVGİLER
nefis gözükor canım ,ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
HARİKA BİR TATLI OLMUŞ.
YanıtlaSilBiz de çok severiz bunu, bu da harika olmuş, ellerine sağlık
YanıtlaSilçok severim bu tatlıyı..ellerine sağlık..8 mart kadınlar günün kutlu olsun:)))sevgiler
YanıtlaSilDünya kadınlar günün kutlu olsun arkadaşım.
YanıtlaSilSevgiler...
Merhaba..Blogunuza tesadüfen rastladim..Ne kadar güzel tarifleriniz var..
YanıtlaSilGüzel bir pazar günü gecirmeniz dilegiyle sevgiler..
Cali
Bunu ben de yapıyorum, gerçekten tatlı dünyası için büyük bir keşif:)
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir tatlıdır. Çok hafif ama bir yandan sunumuyla fark yaratıyor cidden.Ellerinize sağlık
YanıtlaSil