
- 1 adet limon
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- taze nane yaprakları
- limon dilimleri
Yapılışı: Limonun kabuğu rendelenerek, suyu da sıkılır. Üzerine su ve şeker ilave edilerek 15 dakika kadar bu şekilde bekletilir. Sürenin sonunda limon kabuklarını çok fazla ovalamadan (acı suyunun çıkmaması için) bir sürahi içerisine süzülür. İçerisine limon dilimleri, buz ve taze nane yaprağı konularak buz gibi ikram edilir.
Beni unutan arkadaşım nasılsın bu harika limonataya asla hayır diye
YanıtlaSilmem ellerine sağlık.Bereketli iftarlar öpüyorum...
Şuan beni hiç bişi bu limonata kadar çekemezz..ellerine sağlık diyim ne diyim
YanıtlaSilBardak bardak içebilirim! Ellerine sağlık Limonlu Kekim..
YanıtlaSilbayılırım limonataya ellerine sağlık:)
YanıtlaSilAy canım ben'de bayılırım. Bende ufuk un tarifini yapıyorum harika oluyor.Ellerine sağlık
YanıtlaSilbayılırım limonataya..ben de aynı yöntemle yapıyorum ama bir gece tülbente sarılı şekilde buzdolabında bekletip,ertesi gün sıkıp sulandırıyorum,süper bir tat oluyor.ellerinize sağlık
YanıtlaSilsıcaklarda en güzel giden şey.. ellerinize sağlık.. sevgiler..
YanıtlaSilohhhh şimdi niyetli olmasam nede güzel giderdi serin serin.iftarda isterim bir bardak:)cnm blogun çok güzel tarifler harika emeğine sağlık
YanıtlaSilcanım bu limonatadan okadar çekti ki anlatamam.Orucu açmamıza saatler var ve ben çok susadım.Şimdi bardak bardak içebilsem ahhhhhhhhhh.
YanıtlaSilsevgiler...