
Son zamanlarda yediğim en hafif salatalardan biri buğday salatası. Hem doyurucu, hem lezzetli bu salatayı gönül rahatlığı ile misafirlerinize sunabilirsiniz. Haşlanan tüm malzemeleri daha önceden haşlayıp derin dondurucuya atarak da, acil misafire 5 dakikada hazırlayabilirsiniz, içindeki malzemeleri zenginleştirmek de size kalmış, şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler:
-
2 su bardağı buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- yarım demet taze soğan
- 5-6 dal maydanoz
- 1 adet kırmızı biber
- 5-6 adet kornişon turşu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- tuz
Yapılışı: 1 su bardağı buğday (haşlandıktan sonra miktarı iki katına çıkıyor), nohut ve bezelye ayrı ayrı haşlanıp süzülerek soğumaya bırakılır. Kırmızı biber ve kornişon turşular küçük küçük doğranır. Maydanoz, taze soğan ve kırmızı biber ince ince kıyılır. Tüm bu malzemeler tuz, zeytin yağı, nar ekşisi ve limon suyu ile birlikte harmanlanarak servis tabağına alınır.
Nevalcim eline sağlık hayatım. sevgiler
YanıtlaSilne kadar besleyici gözüküyor.ellerine saglık.
YanıtlaSilÇok güzel ve sağlıklı olmuş. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilrengarenk çok güzel görünüyor
YanıtlaSilNevalciğim görünüşe bayıldım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilçok lezzetli bir salata olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık
Çok şık olmuş canım. Çok ta sağlıklı...
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
Limonlu kekim ellerine sağlık bayıldım rengarenk ne hoş bir salata olmuş
YanıtlaSilay çok harika olmuş hemde besleyici ellerine sağlık.
YanıtlaSilSüper görünüyor,ellerine sağlık gülüm..Buğday salatasını çok severim!
YanıtlaSilCici cumalar
Nefis gorunuyor ellerine saglik
YanıtlaSilCok besleyici
Sevgiler canim
Harika olmuş içindeki malzemeler çok hoş görünüyor...Ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSedvgiler...
ellerine sağlık.. negüzel görünüo..
YanıtlaSil