
Keki İçin:
- 4 yumurta
- 3 fincan şeker
- 3 fincan un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakalın kabuğu
- 2 su bardağı süt
Kreması İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Çikolata Sosu İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kakao
- 80 gr. çikolata
- (veya 1 paket hazır çikolata sosu üzerindeki tarife göre)
Yapılışı: Kekin yapımı için yumurta ve şeker iyice çırpılarak üzerine 2 yemek kaşığı süt ve kakao ilave edilir. Bir süre daha karıştırılarak kabartma tozu ve vanilin de ilave edilir. Homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpılarak önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirilir. Kek fırından çıkarılır çıkarılmaz üzerine 2 su bardağı süt her tarafına eşit olacak şekilde dökülerek soğumaya bırakılır. Kek iyice soğuduktan (Kek tam soğumazsa krem şanti kekin sıcaklığı ile eriyebilir.) sonra süt ile hazırlanan krem şanti tüm kekin üzerine yayılır. Çikolata sosu için gerekli tüm malzemeler küçük bir tencere içerisine alınarak sürekl karıştırmak sureti ile pişirilir ve soğumaya bırakılır. Çikolata sosu soğurken üzerinin kabuk tutmaması için arasıra karıştırılmalıdır. Sos soğuduktan sonra kekin üzerine yayılır. Buzdolabında 1-2 saat kadar soğutulduktan sonra servis yapılır, afiyetle de yenir :)
Bende 1 tabak istesem:))
YanıtlaSilSöz boş vereceğim sana:))))
Ellerine sağlık Nevalcim
süperrrrrrrr harika tanks saliha
YanıtlaSilsüpermiş..bende alsammı ama böyle bir lezzete kimse hayır diyemez ..ellerine sağlık canım..
YanıtlaSiloooohh süper olmuş ellerine sağlık.dün bloğumda bir duyuru yapmıştım destek olursan çok sevinirim.
YanıtlaSilAdı ağlatan ama yedikçe güldüren pasta:) ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor elinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
iyi günler, Cumartesi misafirlerim gelecek bu pastayı perşembeden yapmak istediğimde nasıl yapabilirim.
YanıtlaSilharika gorunuyor..ellerinize saglik..sevgiler..
YanıtlaSilLimonlu kekim fırından çıkınca su bardağı su'mu dökülüyor???Ben hep süt dökerdimde yanlışlık yok dimi Nevalcim...
YanıtlaSilGörüntü her zamanki gibi çok özenli ve nefis ellerine sağlık :)
Aylinciğim, dikkatini seveyim, evet yanlışlık var, sayende hemen düzelttim tabii ki süt olacaktı, teşekkür ederim :) Sevgiler....
YanıtlaSilAdsız olarak yorum bırakan arkadaşım, bence perşembeden değil de cuma akşamından yap bence, iki gece beklemesin. Cumartesi için şimdiden kolay gelsin...
ay nefis bir lezzet benim için 1 dilim kaldı mı:))
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım
Ne kadar lezzetli bir pasta değil mi Neval. Ellerine sağlık. Bizim evdekilerde çok seviyor bu apstayı.
YanıtlaSilEline saglik Limonlu kekim,
YanıtlaSilAdini hep duydugum ama bir turlu yapanmadigim kek.
Sevgi ve selamlar...
Tarifi aldım ve hemen yapacağım nefis olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilAdı ağlayan ama yerken güldüren bir pastadır bu:) Bende istiyoruuuumm:(( Ellerine sağlık:)
YanıtlaSil