Malzemeler:
- 4 adet kemiksiz piliç but
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 5 dal taze fesleğen (veya nane)
- 4 diş sarımsak
- 100 gr. arpacık soğanı
- 100 ml. zeytinyağı
- tuz, karabiber
Karamelize Soğan Garnitürü İçin:
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- tuz, karabiber
Yapılışı: Fesleğen yaprakları, ince ince kıyılmış sarımsaklar, temizlenip ortadan ikiye bölünmüş arpacık soğanları, limonun suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatlar aynı kabın içerisine alınarak iyice karıştırılır. Tavuk butları, hazırlana bu karışıma yatırılarak yaklaşık 20 dakika marine edilir. 20 dakikanın sonunda tavuklar fırın tepsisine alınarak, önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirilir.
Garnitür için; soğanlar piyazlık olarak (ay şeklinde) ince ince doğranır. Bir tava içerisine şeker konularak orta ateşte renk değiştirene kadar çevrilir. Ardından soğanlar ve zeytinyağı ilave edilerek, altın rengini alana dek kavrulur. Piliç butları, hazırlanan karamelize soğanların üzerine konularak servis edilir.
soğan bana da çok şekerli gelmişti.. ama tarif ve sunum süper..ellerimize sağlık, afiyet olsun.. bol bereketli bir yıl olsun inşallah :)
YanıtlaSilhmmmm denemeye değir ben şeker tadının baskın olduğu tuzluları pek sevmem ama sizin gibi az şekerle denemeye değer..ellerine sağlık
YanıtlaSileline sağlık çok güzel olmuş,sunumda harika..:))
YanıtlaSil