29 Kasım 2007 Perşembe

Milföy Mantolu Sosis


Kek ile başladık, yanına da kolay bir aperatif ve çay iyi gider değil mi? İşte size yarım saat içinde karar verip yapabileceğiniz bir tarif.

Malzemeler:

- 2 adet jumbo sosis
- 4 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı: Buzluktan çıkardığınız milföyleri 10 dakika kadar bekleterek yumuşamasını bekleyin. Yuvarlanabilecek kıvama gelince merdaneyle hafifçe açın. İki milföyü, sosisin boyuna denk gelecek şekilde üstüste bindirin. Sosisi milföyün kenarından başlayarak sarın ve üzerine yumurta sarısını sürün. Hamura sarılmış sosis üzerine yaklaşık 2 cm. arayla çöp şiş çubukları saplayarak kesin. Fırın tepsisi üzerine yerleştirin ve 175 dereceye ayarlı fırında İyice kabarana kadar pişirin. Dilerseniz jumbo sosis yerine normal sosis de kullanabilirsiniz, o zaman çöp şiş çubuğu yerine kürdan da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Hoş geldin blog dünyasına..

    Kekler harika, şunu tutturma işinin püf noktasını da yazsana :)

    YanıtlaSil
  2. canım benim ya sağol ama bir püf noktası yok ki hep yapıyorum oluyor:)

    YanıtlaSil
  3. nevalcim çok güzel görünüyor sosis dilimleri.kürşat çok sevmesine rağmen ben pek sosis yapmıyorum.ama bu tarifi denemeye karar versim.Sosiste tercih ettiğin marka var mı?Ben pek almadığım için şuan kararsızım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. bak çok basit hemen yap, ben markada aytaç veya pınarı tercih ediyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için benim için değerli, şimdiden teşekkür ederim :)