Blogun adı Limonlu Kek olunca, limonlu kek tarifi de birinci olmayı hakediyor sanıyorum. Bismillah diyerek başlayalım mı? Bir misafir geldiğinde veya bir yere oturmaya giderken elim boş gitmeyeyim dediğimde, yapımı en kolay gelen ve çoğunlukla da tutturduğum tarif kektir. Ayıptır söylemesi herkes de keklerimi çok beğenir. Evdekiler tam bir kek canavarıdır ve yapılan kek asla ziyan olmaz. Bu kadar reklamdan sonra gelelim tarife;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz az süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet limon
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilin
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenir, suyu da sıkılırak bir bardağa konur. Limon suyunun üzerine süt konularak 1 su bardağına tamamlanır. Bu iki malzeme de karışıma eklenerek, hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Dilerseniz limon yerine portakal da kullanabilirsiniz. Yağlanmış kalıba dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirilir.
Afiyet olsun...
Püf Noktası: Kek piştikten sonra kalıbı ters çevirip soğumaya bırakırsanız, kalıptan daha kolay çıkar. Aksi halde kalıba iyice tutunan kek parçalanabilir.
anne siten bana göre harika zaman buldukça bilgisayar dersinde açıyorum ve seni çok seviyorum lütfen bu yorumumu oku kızın...
YanıtlaSilmerhaba,
YanıtlaSilbilgi ve birikimlerinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. tarif ettiğiniz gibi hazırladım kekimi, şimdi 40 dakikanın dolmasını bekliyorum :)))
ağzınızın afiyeti bozulmasın, sevgiler
mrb ben 9 aylık hamileyim ve cnm limonlu kek istedi hemen yapacagım :) tariflerinizle bizleri bilgilendirdiğiniz için tşkler
YanıtlaSilMerhaba, limonlu kek tarifinizi denedim,harika oldu,teşekkürler :)
YanıtlaSilTarifinizi denedim, (limon miktarını 2'ye çıkartarak).
YanıtlaSilÇok güzeldi, teşekkürler.
Ben 14 yaşındayım, kek tarifinizi tek başıma yaptım süper oldu.
YanıtlaSilHarika bir tarif teşekkürler.
Ewet bnde yaptim cok gzll
Silheralde bu keki beceremeyen tek kişi bn oldum :) tadı nefis ama görüntü akla zarar :D bu durumda sorun bende oluyo galiba...yinede teşekkürler :)
YanıtlaSilSevgili Ezgi kein seni üzdüğüne şimdi ben üzüldüm. Yalnız kek kabarmadı mı, kalıptan mı çıkmadı anlayamadım. Kabarmadıysa fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmamanız gerekiyor, kalıptan çıkmadıysa da kalıbı iyice yağlamak ve fırından çıkarır çıkarmaz kalıp yukarıda kalacak şekilde ters koymak gerekiyor. Vazgeçmeyin mutlaka olacaktır. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim önerileriniz için.ama benim kekimin sorunu aşırı dağılmasıydı...heralde kıvamla alakalı bişey olsa gerek.dün annem denedi ve harika olmuştu herşeyiyle...sayenizde afiyetle yedik :)
YanıtlaSilbu güzel tarif için çok teşekkürler, şu an kekin soğumasını bekliyorum ama kokusu süper... en önemli püf nokta şekerle yumurtayı uzun uzun çırpmak bence. sevgiler...
YanıtlaSilKeske dun yorum yazsaydin bana benim de canim dun limonlu kek istedi tum interneti dolastim karsima senin siten ciksaydi bu guzel kekini yapardim nasip artik birdahaki sefere. Bende mailde limonlu kek gorunce sasirdim bukadar tevafuk olmaz.
YanıtlaSilSenin blogunda cok hos olmus. Ellerine saglik.
Kekin tadı çok güzel oldu ve çok güzel bı sekilde kabardı ama ben keki slikon kapta yaptım ama yapıştı tadı güzel sekli kötü oldu bide ben kakAo da biraz koydum öyle güzel oluyor tarifiniz için teşekkürler
YanıtlaSilsevgilerle
keki fırına şimdi attım. atmadan önce de tadına baktım muhteşem bir tadı oldu bakalım piştikten sonra nasıl olacak.tarif için teşekkürler...
YanıtlaSilmrb lar 5.5 aylık hamileyim canım limonlu kek çekti sizin tarifiniz buldum.tarifinizi denedim şu an fırında çok güzel kokular geliyor vede çokda güzel kabardı.sabırsızlıkla pişmesini bekliyorum emeğinize sağlık
YanıtlaSilvalla şimdi denedik annemle kokusu süper sıcak olduğu için henüz kesip tadına bakmadık ama kek kalıbını iyi yağlarsanız kalıbından rahatlıkla çıkıyor.tahminimce tadı da çok güzel olmuştur.teşekkürler
YanıtlaSilgüzel birşeye benziyor
YanıtlaSilgec gordum tarifinizi ama simdi iki yumurtayla denedim sut yerine azicik yogurtta kattim ama misss gibi kokuyor emeginize ellerinize saglik:)
YanıtlaSilsüper oluo deneyııın ben simdi yaptım:)))
YanıtlaSilÇok lezzetli ve kolay bir tarif. Ben kuru üzüm ve kuru kayısı da ekleyerek pişiriyorum çok güzel oluyor.
YanıtlaSilSiteniz gerçekten harika ve limonlu kek tarifiniz de hakikaten enfesmiş.
YanıtlaSilLimonlu keki denedim, gayet güzel oldu, teşekkürler...
YanıtlaSilbugün tarifinizi pişirdim hatta şimdi blogumda yayınlıyorum ...
YanıtlaSilnaçizane bir önerim olacak, madem sitenizin adı limonlu kek, her çeşit limonlu kek tarifini pişirip en iyisini belirtirsenz, ya da böyle bir yarışma açarsanız süper olur:))) tarif için teşekkürler, sevgiler....
Melıs
YanıtlaSilUzun zamandır lımonlu kek tarıfı arıyodum sonunda buldum yaptım 40 dakika sonra nasıl denıcem
Tesekkurler...
İkidir bu tarifle limonlu kek yapıyorum çok da güzel oluyor. Yalnızca her ne kadar yarım su bardağı yağ da olsa biraz yağlı gibi oluyor. Üçüncü denememde yarım çay bardağı yağ koymayı planlıyorum. Tarifiniz için teşekkürler.
YanıtlaSilMüge
Çok güzel bir siteniz var, kekinizi portakallı olarak ve çok az değiştirerek yapıyorum, harika oluyor. Bloğuma da ekledim, tabi tarifi sizden aldığımı yazarak:)
YanıtlaSilYazılarınızın devamını dilerim...
Senin makale yazılan aracılığıyla okuma zevk, ben size destek ve iyi bir devamıdır tüm bloglama çabaları için tüm rumah dijual diliyoruz biraz yorum yazmak istedim.Öneri için teşekkür ederiz! Bana bunu deneyelim. Çalışma, harika bir iş tutun.
YanıtlaSilBu konuyu görüşmek için bu fırsatı ayırdığınız için teşekkürler, ben bu konuda güçlü hissediyorum ve bu konuda öğrenme zevk alır. Mümkünse size bilgi kazandıkça, yeni bilgi ile bu blogda ekleyin lütfen. Ben bunu son derece faydalı bulduk.
YanıtlaSilrental forklift | properti semarang | perlengkapan bayi
bugün çocuklarım tam 4.5 yaşında oldular, buçukuncu yaşları da kutlayan bir anne olarak, onlarla beraber özel birşey yapmak istedim... baktım evde bir limon fazlalığı söz konusu, "limonlu kek" diye karar verdim :) google'da blogunuz ilk sıralarda karşıma çıktı... ismini "bloga veren bir tarif olduğuna göre, mutlaka çok lezizdir" düşüncesiyle denedim... gerçekten hem çok pratik hem de çok lezzetliydi, paylaşım için teşekkürler! :) ilk fırsatta portakallı halini de denemek istiyorum...
YanıtlaSilnot: biz bir tren kalıbında pişirdik :)
very good!
YanıtlaSilTarifi yaptim ve firina attim bakalim nasil olacakk :)) Emeginize saglik
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilŞu ana kadar pek çok limonlu kek yedim ama bu tarifi denediğimden beri başka hiçbir tarif yapmadım :)çok teşekkür ederim malzemeler hem az hem öz hemde lezzetli ve kolay ben 17 yaşımda olmama rağmen kolaylıkla yapıyorum tekrar teşekkürler
YanıtlaSilMerhabalar
YanıtlaSilDun blogunuzu gordum ve misafirlige giderkene denedim ve sonuca inanamadim
MUHTESEMM OLDUUUU
ilk kez bir kek tarifini boyle tutturabildim
ellerinize kollariniza saglik
Sevgiler
Nefise
Merhabalar
YanıtlaSilDun blogunuzu gordum ve misafirlige gitmeden once denedim
sonuc MUHTESEMMMM oldu
kek konusunda inanilmaz beceriksizimdir ama ilk kez bir kek tarifini boyle tutturdum
ellerinize kollariniza saglik
Sevgiler
Nefise
ayrica bir sorum olucak
limon suyununun ustune sutu ekleyince sut biraz kesilir gibi oldu bu normal mi ??
Sevgili Nefise limonlu keki yapmana ve beğenmene çok sevindim, memnuniyet geri dönüşleri aldıkça çok mutlu oluyorum gerçekten :) Limon suyu süte eklenince kesilmemesi lazım ama, görünüm olarak süt aşagıda, limon suyu yüzeyde kaldığı için biraz o görüntü çıkmış olabilir mi acaba? Sevgiler...
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif teşekkürler
YanıtlaSilşimdi deniyorum mutlaka çok guzel olacaktir sevgiler....
YanıtlaSilMerhaba Sevgili Adsız, kek şimdiye çoktan pişmiştir herhalde, umarım tam istediğin gibi olmuştur :) Sevgiler...
YanıtlaSilSeker oranı gercekten cok fazla oldu midemi inanılmaz rahatsız ettı. Yarı yrıysdusurulmeli
YanıtlaSilİki kere denedim disi yaniyor içi bir türlü pismiyor
YanıtlaSilSevgili Adsız, yaşadığın probleme çok üzüldüm. Bu problem ya fırınından ya da kek kalıbından kaynaklanabilir. Eğer fırının turbo fanlı bölümü varsa yani ısıyıyı fırının içerisinde dolaştıran, kek yaparken o sistemde pişirsin. Sadece alt veya üst kısmı ısıtan fırında bahsettiğin problem benim de başıma geldi. Bir de çok ince veya derin ya da ortası deliksiz teflon kalıplarda da benzer sorunlar olabiliyor. Tepsiyi orta göze koymayı unutmayın, isterseniz bir kere normal tepside tepsi keki yapmayı deneyin, bu kez olacağına inanıyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilTarifinizi dün denedim gerçekten çok harika oldu, bundan sonra sürekli yapacağım.
YanıtlaSilMerhaba.limonlu kek tarifini sitenizden alarak denedm ve sonuc gercekten mukemmel oldu.abartmiyorum gercekten herkes cok begendi hazir kek zannettiler.ben sadece 4 yumurta ile yaptim.tesekkurlertarif icin
YanıtlaSilMerhaba.limonlu kek tarifini sitenizden alarak denedm ve sonuc gercekten mukemmel oldu.abartmiyorum gercekten herkes cok begendi hazir kek zannettiler.ben sadece 4 yumurta ile yaptim.tesekkurlertarif icin
YanıtlaSilMerhaba.limonlu kek tarifini sitenizden alarak denedm ve sonuc gercekten mukemmel oldu.abartmiyorum gercekten herkes cok begendi hazir kek zannettiler.ben sadece 4 yumurta ile yaptim.tesekkurlertarif icin
YanıtlaSilMerhaba.limonlu kek tarifini sitenizden alarak denedm ve sonuc gercekten mukemmel oldu.abartmiyorum gercekten herkes cok begendi hazir kek zannettiler.ben sadece 4 yumurta ile yaptim.tesekkurlertarif icin
YanıtlaSilLooks so yummy!!
YanıtlaSilTeralis
Aksesoris Mobil
gLutera
Toko Bunga Jakarta
Acaba yogurtla yapsam olurmu evde sut kalmadii daa
YanıtlaSilSevgili Adsız, süt yerine aynı miktarda yoğurt sa kullanabilirsiniz.Rengi biraz daha sarımsı olur o kadar. Afiyet olsun şimdiden. Sevgiler...
YanıtlaSilMerhaba, limonlu kekinizi denedim arkadaslarim cok begendi..püf noktasinda vermis oldugunuz bilgiyi hemen uyguladim, 4-5 dakikaya kek kaliptan cikmisti..inanamadim, harika bir püf noktası çok tesekkür ederim.Tarifiniz icin de teşekkürler..
YanıtlaSilThanks for the recipe.. so helpful for me
YanıtlaSil