
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 şişe soda
- 1 su bardağı sıvı yağ+margarin
- 1 adet yaş maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- aldığı kadar un
- 1 yumurtanın sarısı
İç Malzemesi İçin:
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı un
Yapılışı: Yaş maya (4'lü büyük maya paketlerinin 1 tanesi) parmağın dayanabileceği kadar sıcak süt içerisinde eritilerek diğer tüm malzeme ile birlikte yoğrulur. Yumuşak kıvamlı, ele yapışmayacak hamurun üzeri kapatılarak sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Bu arada 6 kaşık un tereyağı içerisinde kavrulur. (Unun rengi kahverengine dönmesin ve topak topak olmasın, aman dikkat!) Mayalanan hamur 10 eşit bezeye ayrılaraka her biri servis tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan herbir bezenin ortasına hazırlanan un karışımı konularak kenarlardan ortaya doğru toplanır. Ortadaki hamurun büzülme yeri altta kalacak şekilde ters çevrilir ve üzerine biraz bastırılarak üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Sen en azındana zar azar yemiş ve alışmıssın:) ben henuz yemedim de, ellerine saglık denemek gerekli dmeek ki,
YanıtlaSilSevgiler,
Figen Karavaş
Limonlu kekim inan güzel yapıldığında kete hep muhteşem bişidir.Ben hiç denemedim ama kayınvalidem çok yapar ve neredeyse bütün bütün yutarım:)
YanıtlaSilKeteyi bilirim canım. Ama bende senin gibi pek sevmem. Gerçi sen bu kete güzel diyorsan başka:)
YanıtlaSilEllerine sağlık Nevalcim
Çok öptüm seni
kete çok güzel görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilNevalcim kete sevilmezmi hiç ;)) benim çok ihitiyacım varmış gibi bayılırım ;))
YanıtlaSilafiyetler olsun...
ağlayan pastanında tarififfffiiiiiiiiii istiyoruzzzzzzzzzzzzzz saliha
YanıtlaSilSabırsızlanma Saliha yazacağım inşallah, sırayla :)
YanıtlaSilben de fazla yemedim tanıdık bir lezzet değil benim için ama fırından çıkmış unlu mamülün ne kadar cazip olabileceğini tahmin ediyorum.
YanıtlaSilKeteyi hiç yemedim ama güzel olduğunu düşünüyorum.
YanıtlaSilellerinize sağlık.
Ya zaten birşeyi de sevmeyelim istiyorum:) bende çok severim. Nefis duruyorlar tabakta ellerine sağlık:)
YanıtlaSilkete aynen bu tarifte olduğugibi memlektim Kayserinin vazgeçilmezidir.Ellerine sağlık aldın götürdün şimdi beni annemin mutfağına...
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş:)sıcacık sıcacık indirmek vardı şimdi :)
YanıtlaSilEllerine saglik, ne kadar guzel olmus.
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyorum ve de guzel bir hafta sonu diliyorum.
Afiyet olsun.Ben ilk olarak kayseride yemiştim.Kayserililer hamur işlerine çok düşkünler.Çay partilerinde hiç üşenmeden hemen mantı açabiliyorlar.Ben de çok beğenmiştim ama nedense hiç yapmadım.
YanıtlaSilohhh afiyet olsun Nevalcim
YanıtlaSilbu iç malzemeye biz çora der,içine tuz katıp kahvaltıda yeriz..eminim bu hali de çok lezzelidir..ellerine sağlık..
YanıtlaSilblogunuz çok guzel..tarıflerde çokkk guzel.ellerinize saglık.
YanıtlaSilellerinize saglik :)
YanıtlaSil