Susamlı yaptığınızda Koska'nın tahinli kurabiyelerine çok benzeyen, zamanınız kısıtlı ise susama bulamadan, hemen yuvarlayıp tepsiye koyarak yapabileceğiniz süper bir tarif. Her yiyenin tarifini istediği, besleyici, lezzetli ve tutmama ihtimali olmayan bu kurabiyeler çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak inanın :)
Malzemeler:
- 200 gr. margarin
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 adet şekerli vanilin
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Yapılışı: Tahin, toz şeker, yumurtanın sarısı, şekerli vanilin, oda sıcaklığındaki margarin, ceviz içi ve un birlikte yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır. Önce yumurta akına daha sonra kavrulmuş susama bulanarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 20-25 dk. pişirilir. Fırından çıktıktan sonra ılınıncaya kadar el sürmeden bekletilir. Afiyet, bal-şeker olsun...
müthiş bir tarif..ama susamı senmi kavurdun yoksa hazır kavrulmuş susam satılıyormu..çok beğendim..ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor canım.Ellerine kollarına sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle;
şahane bir kurabiye :)
YanıtlaSilSusamsızını denememiştim ama, susamla çok daha güzel görünüyorlar. Eminim susam tadını da daha lezzetli yapmıştır. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilo susamlar ne lezzetlidir çıtır çıtır..çok güzel görünüyorlar..ellerine sağlıkk
YanıtlaSilnefis nefis görünüyor ellerine sağlık:)
YanıtlaSilTahini çocuklara yediremiyoruz tek başına. Böyle kurabiyede börekte kullanarak yedirmek lazım :) Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBen bu kurabiyelerin tadımını yapan biri olarak herkese tavsiye ederim enfes bir lezzet:))
YanıtlaSilNevalim ellerine sağlık enfes olmuştu.çok öpüyorum seni...
Sevgili Şehnaz, susamı ben kavrulmuş susam olarak aldım, ancak teflon tavada yağsız olarak kavurursan da olabilir. Sevgiler...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık, ilk fırsatta denemek istiyorum:)))) Sizi takibe aldım:)))
YanıtlaSilBana da beklerim. fatoscatadlar.blogspot.com dayım...
Sevgiler...
slm tarıfınızı aldım bugun denemeyı dusunuyorum sız susamları kavrulmus aldım dedınız ben bulamadım kendım kavurdum resımdekı gıbı kızarmadı pıserkende kızarırmı ?
YanıtlaSilSevgili Tuba, kendin teflon tavada yağsız olarak da susamları kavurabilirsin, nispeten pişerken de biraz daha rengini kaybedecektir. Eğer arzu edersen sadece üst kısmını yumurta akına batırıp fındık parçalarına batırabilirsin, o hali ile de çok güzel oluyor. Sevgiler...
YanıtlaSilne zamandır koskanın o enfes kurabiyerinin tarifini arıyordum. görüntü aynı, inşaallah tadı da tutar.
YanıtlaSilteşekkürler...
Kabartma tozu hic koymuyormusun
YanıtlaSilSevgili Adsız bu kurabiyeye kabartma tozu gerekmiyor, konulursa çok yayılıyor, sevgiler...
YanıtlaSilbiraz yakmama rağmen ( bu fırınımla ilgili yoksa ben yakmazdım ) :) nefis oldu. çok güzel tuttu gerçekten. tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilbiraz yakmama rağmen ( bu fırınımla ilgili yoksa ben yakmazdım ) :) nefis oldu. çok güzel tuttu gerçekten. tarif için teşekkürler.
YanıtlaSilGüzel görünüyor,elinize sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilTarifinizi kahvaltıya gelen arkadaşlarıma yaptım harika oldu tatli sevmeyen oğlum bile on numara olmuş dedi tekrar tarif için çok çok teşekur ederim.blogum Boncuk pelo beklerim hoşçakalın
YanıtlaSil