21 Eylül 2012 Cuma

Şalgam Sulu Bulgur Salatası


İş yerinde herkes tatillerinden dönüp de tatil anılarını anlatırken, dolayısı ile konu, artık "gezdiğin-gördüğün senin olsun, bana yediklerini-içtiklerini anlat"a dönüşen yemek sohbetlerine geldi. Şalgam suyunda pişen bulgur salatası, tatilde tadılan değişik tatlardan biri olarak hemen ilgimizi çekti tabii. Bahseden arkadaşım da sağolsun hemen yapıp getirdi, biz de böylece bu lezzetli ve pembe rengi ile sofralarda hemen dikkati çeken salatayı denemiş olduk. Bundan sonraki ilk misafir sofrasına yapılacaklar listemde kendiler :)

Malzemeler:

- 1½ su bardağı yemeklik iri bulgur
- ½ lt. şalgam suyu
- 7-8 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı mısır
- yarım demet dereotu
- 8-10 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Küçük bir tencereye bulgur ve şalgam suyu konularak bir taşım kaynatılır. Kaynayan bulgur ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır. Diğer tüm malzemeler ince kıyılarak harmanlanır. Soğumuş ve şişmiş olan bulgur, ince kıyılmış harca ilave edilerek karıştırılır ve servis edilir.

19 yorum:

  1. Değişik bir lezzet olmuş..Lezzetini merak ettim..İlk misafirimde bende deneyeceğim..paylaşım için teşekkür..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  3. oyy çok güzel harika görünüyor yarım bardak şalgam suyu yeterli oluyor mu canım diri kalmıyor mu bulgurlar

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nesli, şalgam suyu yarım bardak değil yarım litre, yani 2,5 su bardağı.

    YanıtlaSil
  5. Şalgam suyu ile çok değişik bir lezzet olmuş...Rengine'de bayıldım doğrusu:))...Emeklere sağlık yiyenlere de afiyetler olsun...

    İyi hafta sonları dilerim....

    YanıtlaSil
  6. benim gibi mor bir lamaya harika bir tarif!
    mayhostur da ne guzel! yiyenlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  7. tadını çook merak ettim..görünüşü süper...denenmeli..sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar güzel bir renk almış o :) Harika.

    YanıtlaSil
  9. Rengine bayıldım, hemen deneyeceğim.
    Sevgiler, Pırıl.

    YanıtlaSil
  10. yaptım misafirlerime ikram ettim çok hoş

    YanıtlaSil
  11. davet sofraları için çok güzel bir sunum..

    YanıtlaSil
  12. yemeklik bulgur iri olmuyomu kısırlık bulgurla hiç denedinizmi

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Filiz, ince bulgur ile de olur tabii, neden olmasın, ancak iri bulgur görsel olarak daha güzel duruyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. allahım! rengine aşık oldum, sahur vakti anne bizde niye yok diye ağlayasım geldi.. ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
  15. 1/2 tam olarak kaç bardak oluyor ? şalgam için ve bulgur için açıklarmısınız lütfen

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Ceren Yıldız, daha açıklayıcı olması için şöyle ifade edeyim; bir buçuk (1,5) su bardağı bulgur, iki buçuk (2,5) su bardağı=yarım litre şalgam suyu kullanılıyor tarifte. Umarım dener ve çok beğenirsin. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Tuz ve baharat katılmıyor mu?

    YanıtlaSil
  18. Tuz ve baharat katılmıyor mu?

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Ayşegül, şalgam suyu hele ki acılı olursa başka bir baharat ve tuz katmaya gerek duyulmuyor, içerisinde acı ve tuz mevcut çünkü. Ancak damak zevkinize göre tuz bir miktar daha eklenebilir. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için benim için değerli, şimdiden teşekkür ederim :)