İş yerinde herkes tatillerinden dönüp de tatil anılarını anlatırken, dolayısı ile konu, artık "gezdiğin-gördüğün senin olsun, bana yediklerini-içtiklerini anlat"a dönüşen yemek sohbetlerine geldi. Şalgam suyunda pişen bulgur salatası, tatilde tadılan değişik tatlardan biri olarak hemen ilgimizi çekti tabii. Bahseden arkadaşım da sağolsun hemen yapıp getirdi, biz de böylece bu lezzetli ve pembe rengi ile sofralarda hemen dikkati çeken salatayı denemiş olduk. Bundan sonraki ilk misafir sofrasına yapılacaklar listemde kendiler :)
Malzemeler:
- 1½ su bardağı yemeklik iri bulgur
- ½ lt. şalgam suyu
- 7-8 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı mısır
- yarım demet dereotu
- 8-10 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Küçük bir tencereye bulgur ve şalgam suyu konularak bir taşım kaynatılır. Kaynayan bulgur ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır. Diğer tüm malzemeler ince kıyılarak harmanlanır. Soğumuş ve şişmiş olan bulgur, ince kıyılmış harca ilave edilerek karıştırılır ve servis edilir.
Değişik bir lezzet olmuş..Lezzetini merak ettim..İlk misafirimde bende deneyeceğim..paylaşım için teşekkür..sevgiler..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerinize sağlık hayırlı cumalar.
YanıtlaSiloyy çok güzel harika görünüyor yarım bardak şalgam suyu yeterli oluyor mu canım diri kalmıyor mu bulgurlar
YanıtlaSilSevgili Nesli, şalgam suyu yarım bardak değil yarım litre, yani 2,5 su bardağı.
YanıtlaSilŞalgam suyu ile çok değişik bir lezzet olmuş...Rengine'de bayıldım doğrusu:))...Emeklere sağlık yiyenlere de afiyetler olsun...
YanıtlaSilİyi hafta sonları dilerim....
benim gibi mor bir lamaya harika bir tarif!
YanıtlaSilmayhostur da ne guzel! yiyenlere afiyet olsun
tadını çook merak ettim..görünüşü süper...denenmeli..sevgiler
YanıtlaSilNe kadar güzel bir renk almış o :) Harika.
YanıtlaSilRengine bayıldım, hemen deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler, Pırıl.
yaptım misafirlerime ikram ettim çok hoş
YanıtlaSildavet sofraları için çok güzel bir sunum..
YanıtlaSilyemeklik bulgur iri olmuyomu kısırlık bulgurla hiç denedinizmi
YanıtlaSilSevgili Filiz, ince bulgur ile de olur tabii, neden olmasın, ancak iri bulgur görsel olarak daha güzel duruyor. Sevgiler...
YanıtlaSilallahım! rengine aşık oldum, sahur vakti anne bizde niye yok diye ağlayasım geldi.. ellerine sağlık!
YanıtlaSil1/2 tam olarak kaç bardak oluyor ? şalgam için ve bulgur için açıklarmısınız lütfen
YanıtlaSilSevgili Ceren Yıldız, daha açıklayıcı olması için şöyle ifade edeyim; bir buçuk (1,5) su bardağı bulgur, iki buçuk (2,5) su bardağı=yarım litre şalgam suyu kullanılıyor tarifte. Umarım dener ve çok beğenirsin. Sevgiler...
YanıtlaSilTuz ve baharat katılmıyor mu?
YanıtlaSilTuz ve baharat katılmıyor mu?
YanıtlaSilSevgili Ayşegül, şalgam suyu hele ki acılı olursa başka bir baharat ve tuz katmaya gerek duyulmuyor, içerisinde acı ve tuz mevcut çünkü. Ancak damak zevkinize göre tuz bir miktar daha eklenebilir. Sevgiler...
YanıtlaSil