12 Kasım 2012 Pazartesi

Trabzon Hurması Tatlısı


Bu aralar tezgahlarda görülmeye başlanan Trabzon hurması mayhoş ve buruk tadı ile herkesin çok sevdiği bir meyve değildir, tadı biraz muşmulayı da andırır. Ben de çok fazla olgunlaşmamış olanından ilk yediğimde pek de hoşlanmamıştım aslında. Ancak iyice olgunlaşmış ve yumuşak trabzon hurmasından yaptığım  bu tatlıyı çok sevdim, hele hele yanında bal+ceviz+muz takviyeli olduğunda hangi tatlı sevilmez :) 

Malzemeler: (Kişi Başına)

- 1adet olgun trabzon hurması
-  4-5 dilim muz
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2-3 yemek kaşığı iri doğranmış ceviz içi

Yapılışı: Trabzon hurması yıkanarak dış kabuğu soyulur. İyice ezilerek içerisine 1 kaşık ceviz içi ile karıştırılır. Ezilmiş meyve servis kaselerine alınarak üzerine muz dilimleri sıralanır. Üzerinde bal gezdirilerek kalan ceviz içi dökülür. Buzdolabında yarım saat kadar soğutularak servis edilir.

4 yorum:

PINAR dedi ki...

Tam bomba olmuş, ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...

Nilgün Komar dedi ki...

hakikaten bomba gibi bende de var ama gelen gidene dağıttım bari son kalanı deneyelim :)

aylin dedi ki...

deneyeceğim eminim nefis bir şeydir ellerine sağlık

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Çok pratik ve lezzetli bir tatlı olmuş,
ellerinize sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...