Çıtır çıtır, ağızda dağılan lezzeti, hafifliği ile bir kurabiyeyi en fzla kaç tane yiyebilirsiniz ki? İşte tereyağlı bisküvi ile bu sorunun cevabını bulabilmek için yiyecek ve yiyeceksiniz. Tek kötü yanı da bu, çekirdek efekti yapıyor insanda, bitmeden başından kalkamıyorsunuz :)
Malzeme:
- 125 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- aldığı kadar un
Yapılışı: Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer tüm malzeme çok yumuşak, biraz cıvık formlu olacak şekilde yoğrulur. (Normalde yaptığınız kurabiye hamurundan daha yumuşak olması gerekiyor.) Hamur sıkma torbasına konularak, üzerine fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
8 yorum:
sabah çayımı yudumlarken çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık...
Bende bir tabak alsam sabah çayımın yanına,ellerine sağlık..Çok güzel görünüyor..
Neval abla rejimdeyken bu tarif olmadı. Öyle bir anlattınki çok merak ettim. Yapsammı acaba, yesemmi:)
Ellerine sağlık...
BUNU BİLİYORUM, SÜPPER TARİF SEVGİLER
cwkirdek efektiyse sonunakadar yiyebilirim ellerine sağlık.....
sevgiler.....
Nevalciğim malzemeler harika hemen aklıma değişik şekillerde sıkıp ortasına reçel koymak geldi pastane bisküvileri gibi olur tarifini aldım ellerine sağlık sevgiler kızlarıda öpüyorum...
Nevalciğim malzemeler harika hemen aklıma değişik şekillerde sıkıp ortasına reçel koymak geldi izninle tarifi alıyorum ellerine sağlık kızlarıda öpüyorum sevgiler..
Tıtıklı lurabiye tarifine benziyor ama sıkma torbasıyla yapılması sanırım daha kolay ve çok çıtır çıtır gözüküyor ellerine sağlık....
Yorum Gönder