24 Mart 2013 Pazar

Havuçlu Cezerye

 
Bugün doğumgünü menülerine, kutlama büfelerine, 5 çayı sofralarına ve hatta bayramlarda-seyranlarda çikolata, şeker yerine yapıp ikram edebileceğiniz bir tarif paylaşmak istiyorum sizlerle. Üstelik havuçlu cezerye, lezzeti ile de büyük-küçük herkesin beğenisini kazanıp göz dolduruyor. Lezzeti hakkında söylenecek daha fazla bir şey yok, en kısa zamanda yapıp, şen kahkahalı sofralarda ağzınızı tatlandırmanızı dilerim :)

Malzemeler:

- 5 adet orta büyüklükte havuç
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 kase hindistan cevizi
- 1 paket petibör bisküvi

Yapılışı: Havuçlar rendelenerek bir tencereye alınır. Su ve toz şeker üzerine ilave edilerek havuçlar haşlanır. Bu arada bir yoğurma kabına petibör bisküviler kırılarak ufalanır. Havuçların rengi dönmeye başladığında ve su azaldığında ocağın altı kapatılarak ufalanmış ceviz içleri ve tereyağı eklenir. Tüm karışım yoğurma kabına alınarak bisküvilerle beraber iyice yoğrulur. (Karışım cıvık olursa ve toplanmıyorsa, fazladan bisküvi ufalayarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.) Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak bir kase veya tabağa konulmuş hindistan cevizi üzerinde yuvarlanır. Arzu edilirse yuvarlak toplar yerine dilediğiniz bir kalıba bastırarak sunabilirsiniz, tamamen sizin hayal gücüne kalmış... 

2 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık harikalar üstelik çok da sağlıklı sevgiler...

Seda Yazıcı dedi ki...

çooook nefiiisler :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...