11 Temmuz 2013 Perşembe

Zeytinyağlı Kabak


Uzun oruçlu günler için çok ideal bir tarif var sırada; zeytinyağlı kabak. Pirinç ve havuç ile de zenginleştirince, hele de üzerine sarımsaklı yoğurt sosu ilave edince harika oluyor. Uzun zaman aç kalan mideye dost, lezzeti ile aynı zamanda damağa da hitap eden kabağı saygı ile anıyoruz :)

Malzemeler:

- 4 adet orta boy kabak
- 3 adet iri boy domates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet çarliston biber
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, nane

Yapılışı: Kabak, soğan, havuç ve biberler yıkanıp temizlenerek, kabak daha iri olmak üzere küp küp doğranırlar. Tencereye alınan soğan, zeytinyağında sotelenir. Soğanlar altın rengini aldığında havuç ve biberler de eklenerek bir süre daha birlikte kavrulur. Domatesler rendelenerek tencereye alınır. Karışım, suyunu çekmeye başladığında kabaklar da ilave edilerek 3-4 dakika çevrilir. Üzerine su, tuz ve yıkanıp süzülmüş pirinçler de eklenerek ocağın altı kısılır. Arada yemeğin suyunu çekip çekmediği kontrol edilerek (çekmişse azar azar ilave edilebilir) ve pirinçlerin tencereye yapışmaması için karıştırarak 35-40 dakika kadar pişirilir. Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve nane ilavesi ile servis edilir. Afiyet-şeker olsun...

4 yorum:

T.C. Nilgün Komar dedi ki...

bende yaz boyu yaparım pirinçli pirinçsiz
ne harika bir sebze dimi bu kabak?

nursen aksoy dedi ki...

Favori sebzem kabak..ellerinize sağlık,her türlüsü güzelll bu sebzenin..

Turuncu Tatlar dedi ki...

tam zamanı ellerine sağlık sevgiler..

Pembe Tatlar dedi ki...

Hımm nefis gözüküyor ellerine sağlık canım :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...