17 Nisan 2014 Perşembe

Turşu Suyuna Ayran


Mutfaktaki her bir malzemeye ayrı gözle bakmak lazım, sonra da klasiğin dışına çıkarak farklı malzemeleri bir araya getirmek ve ortaya çıkan sürprizleri keyifle deneyimlemek.. Ki hiç ummadığınız bir anda harika lezzetleri yakaladığınızda nasıl şaşırıyorsunuz ve keyifleniyorsunuz anlatamam. Refika Birgül'ün inovatif tarifi ile yaptığımız bu ayranı kafasına dikip de memnun kalmayanını görmedim, sizler de deneyince ne demek istediğimi anlayacaksınız :)

Malzemeler:

- 250 gr. yoğurt
- yarım su bardağı acı turşu suyu
- yarım su bardağı pancar turşusu suyu
- 1 şişe maden suyu

Yapılışı: Yoğurt ile turşu suları birlikte çırpılır. Yoğurt, turşu sularının içerisinde iyice ayrışınca içerisine maden suyu da ilave edilerek biraz daha karıştırılır ve üzerindeki köpüğü sönmeden servis edilir. Servis ederken nane yaprakları da kullanabilirsiniz.

4 yorum:

MORLU MUTFAK dedi ki...

Depişik bir tat olur heralde Ellerinize Saglık
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

Julia Fertelli dedi ki...

Cok ilginc bir tarif. Tadi nasil diye merak ettim :) Ellerine saglik canim...
Sevgiler...

Yasemin Babalik dedi ki...

vowwww dedim görünce, kesin deneyeceğim.

aylinden denemeler dedi ki...

Bu lezzet tam benlik ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...