2 Haziran 2016 Perşembe

Cook İle İspanyol Lezzetleri Workshopu


Hemen baştan söyleyeyim yine bir workshopa katıldım, Cook ve Mutfak Sanatları Akademisi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen "MSA'da Cook Günleri Tapas Workshopu"na :)  Tapas kelime anlamı ile, masada ortaya paylaşmalık gelen küçük porsiyonlar halindeki mezelere verilen bir ad aslında, İspanyollarla özdeşleşmiş bir gelenek. Bizler de, workshopun adı Tapas üzerine olunca İspanya'ya ait pek çok da lezzeti yaptık tabii. Yaparken de Cook'un pişirme, saklama ve temizlik ürünlerinden pek çoğunu kullandık. 

Cook'un ürün portföyünde bulunan streç film, pişirme kağıdı, alüminyum folyo, fırın torbası, meyve-sebze torbası ve çöp torbası gibi ürünlerine zaten aşinayım, ama bu workshopta yeni bir ürünü de deneme imkanı buldum. Bir yüzeyi alüminyum folyo, diğer yüzeyi pişirme kağıdından oluşan Cook Çok Amaçlı Folyo, fırında, buharda ve kızartma yaparken kullanabileceğim yeni bir ürün. Uzun zamandır sağlık açısından zararlı olduğundan fırında kullanmadığım alüminyum folyo yerine bu ürünü rahatlıkla kullanacağım artık. Bir de bir yüzü folyo olduğu için, yağlı kağıta rahatça şekil verebiliyorsunuz, ki bu da büyük bir rahatlık. Bir yeniliği daha kattın ya mutfağımıza, teşekkürler Cook :) 


Menümüz çok güzeldi, İspanyol lezzetlerinin tam bir özeti gibiydi. Gelin menüye hızlı bir bakış atalım;

- Domates Gazpacho ve Mini Croutonlar
- Ekşi Mayalı Ciabatta Ekmeği Üzerinde Levrek Ceviche
- Patates ve Manchego Peynirli Tortilla (İspanyol Omleti)
- Tavuklu Empanada

Menüdeki yaptığımız tarifleri zamanla sizlerle paylaşacağım.


Ve yine tabii son olarak teşekkür :) Bizleri bu güzel etkinlikte buluşturan Sevgili Mahiye Sabuncu'ya, tüm MSA Ekibi'ne ve tabii güzel yardımcı ürünleri ile Cook'a çok teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...