16 Aralık 2007 Pazar

Sigara Böreği


Çayın yanında hemen yapılabilecek, tam da Türk damak zevkine hitap eden bir aperatif. Sarıp buzluğa da atabilirsiniz, misafir geldiğinde el altında hemen böreğiniz oluveriyor.

Malzemeler:

- 3 adet hazır yufka
- 250 gr. böreklik peynir
- yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay tabağı su

Yapılışı: Herbir yufka 8 eşit parçaya bölünürerek 24 adet üçgen parça elde edilir. Ayrı bir kap içerisinde böreklik peynir ve yıkanarak ince ince kıyılmış maydanoz harmanlanır. Üçgenlerin geniş kenarlarına peynirli harçtan konulur, her iki ucu biraz içeri doğru katlanarak, kendi üzerinde rulo halinde sarılır. Sivri ucu suyla biraz ıslatılarak, yapışması sağlanır. Böylece börekler kızartılırken açılması önlenmiş olur. Bir tavada sıvı yağ kızdırıldıktan sonra börekler altın rengini alana kadar kızartılır. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...