14 Aralık 2007 Cuma

Krep (Kaygana)


Hemen hemen tüm hamur işlerinin içine giren yumurta, başlı başına da mutfakların baş tacı bence. Yumurta kızarmışı, haşlanmışı ile benim için her zaman çok büyük bir nimet olmuştur. Krep de özellikle pazar kahvaltıları için, evimizde severek yenilen bir atıştırmalıktır.

Malzemeler:

- 2 adet yumurta
- 2 kahve fincanı un
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ

Yapılışı: Yumurtalar kırılarak güzelce çırpılır. Önce süt, daha sonra tuz ve un da katılarak hiç topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Küçük boy bir tavaya çok az sıvı yağ dökerek orta hararetli ateş üzerine konulur. (Hatta yağı yumurta sürme fırçasıyla da sürebilirsiniz, ne kadar az yağ olursa o kadar hafif oluyor.) Tavanın dip kısmı tamamen örtülerek yuvarlak bir şekil alacak şekilde sıvı karışımdan dökülür. Tavayı salladığınızda krep hareket ediyorsa, yani artık tavaya yapışmıyorsa diğer tarafı çevrilir. Üzeri hafifçe kahverengi olana kadar aynı işlem tekrarlanır. Bu ölçülerden yaklaşık 7-8 adet krep çıkıyor. Afiyet olsun...

1 yorum:

Gulos dedi ki...

Benim ilk yemek tarifim krepti.Bizim ev de de çok sevilir.
Sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...