13 Aralık 2007 Perşembe

Sıcak Tahin Helvası


Ne zaman balık lokantasına gitsem, son olarak sıcak tahin helvasından yapılan bir tatlı getirilir. Bu tatlıyı çok sevdiğim için son gittiğimde tarifini istedim. Aslında fırından ilk çıktığında fotoğraftakinden çok daha kabarık bir görüntüsü vardı ama ben sağdan çekeyim, soldan çekeyim derken söndü. Sufle gibi fırından çıkar çıkmaz sıcak servis yapın.

Malzemeler:

- ½ kg. sade tahin helvası
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tarçın
- üzerini süslemek için ceviz

Yapılışı: Tahin helvası ufalanarak tarçınla karıştırılır. Üzerine süt ilave edilerek koyu bir bulamaç haline getirilir. Fırın kaplarına döktükten sonra üzerine ceviz serpiştirilir. Kapların ağzına kadar dolmamasına özen gösterin, aksi halde taşıp fırını berbat edebilir. 180 dereceye ayarlı fırında kabarana ve üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Başka gittiğim bir balık lokantasında da aynı tatlıyı alüminyum folyo içerisinde yapmışlardı ve tabanına rendelenmiş havuç koymuşlardı. O da güzeldi, havuç değişik bir tat katmıştı, denenebilir.

2 yorum:

elif dedi ki...

öyle resim koymakla olmuyor..tadına da bakmak lazım...
bekliyorum yani :))

Gulos dedi ki...

üfffff süper görünüyor.Bu akşam eve erken gidersem evdekilere süpriz yapabilirim.Ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...