2 Ocak 2008 Çarşamba

Kabak Tatlısı


                     

Annemin, herkes çok sevdiği için mi bilinmez, illa her yılbaşı pişirdiği bir tatlıdır kabak tatlısı. Çok kolay piştiği ve kotarılacak çok malzemesi olmadığı için, bana da yapımı çok pratik geliyor. Tek kusuru şu güzeller güzelinin o zırh gibi sert kabuğu, onu da kesecek birini buldunuz mu, tüm övgüleri toplarsınız artık.

Malzemeler:

- 2 kg. tatlı kabağı
- 2,5 su bardağı toz şeker
- üzeri için hindistan cevizi veya ceviz içi

Yapılışı: Pazarlarda iri boğumlarından testere ile kesikler atılmış halde satılan tatlı kabağı öncelikle güzelce kabuklarından sıyrılır. Her bir boğumu ayrı ayrı temizlerseniz, daha kolay kesebilirsiniz. Dip kısmında çok yeşil renk kalmayacak şekilde temizlenmiş büyük bir dilim şeklindeki kabak, birbirine paralel şekilde kesikler atılarak irice üçgenler halinde doğranır. Yayvan bir tencere içerisine bir kat kabak, bir kat toz şeker olmak üzere dizilir. Aralarına bir avuç kadar kendi çekirdeğinden de koyabilirsiniz. Önceleri orta ateşte, su salıp kaynamaya başladığında altını kısarak, kabak yumuşayana kadar pişirilir. Tencerenin kapağını kapatmayın veya sürekli başında bekleyin, aksi halde suyu hemen taşabilir. Dövülmüş ceviz içi kabak tatlısına çok yakışıyor ama olmadığı zaman hindistan cevizi de aynı işi görebilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

mmm gene mi kabak tatlısı iyice ş erdim ben ağzımın suyu aktıkça akıyoo
ellerine sağlıkkk

Adsız dedi ki...

Tatli nefis görünüyor,ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

Yaaa beni bu bloglar çatlatacak.. :)

Adam gibi kabak bulamadım şu memleketde her blogda görüşümde ekrana yapışıyorum..
Nefis gçrünüyor.

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...