2 Şubat 2015 Pazartesi

Ballı Tavuk Kanadı


Lezzetli ve pratik tariflerden biri daha geliyor, nar gibi kızarmış, tatlımsı lezzetli, leziz mi leziz. Soğuk ve yağmurlu günlerde evde daha iyi ne yapılabilir ki, tabii çay ve kurabiye olayına hiç girmeyeyim :)

Malzemeler:

- 350 gr tavuk kanadı (üzerine çizik atılmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- yarım çay bardağı soya sosu
- yarım su bardağı bal
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- tuz, karabiber, susam


Yapılışı: Derince bir karıştırma kabı içerisinde tavuk kanadı ve susam hariç tüm malzeme özdeşleşene dek karıştırılır. Sonrasında tavuk kanatları bu sosa iyice bulanarak fırın kabına alınır. Üzerine kalan sosu dökülerek, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana dek pişirilir. (Pişirme sırasında zaman zaman fırın açılarak kanatları çevirirseniz, kanatların her tarafı daha iyi pişer.) Piştikten sonra servis tabağına alınarak üzerine susam serpilerek servis edilir.

3 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

yanına bol patates de kızartırsak mımmmmmm:))
çok iştah açıcı görünüyor. ellerine sağlık Neval ablacım.

sofrakeyfim,müjgan dedi ki...

değişik olmuş ballı nar gibi kızarmış ellerinize sağlık

Seda Yazici dedi ki...

soya sosuyla muhteşem oluyorlarki :) ellerine sağlık :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...