4 Şubat 2015 Çarşamba

Karnabahar Kızartması


Karnabahar tezgahlarda pek bol iken alıp, kıymalı yemeğini, salatasını, kızartmasını yapasım var. Nitekim de market alışverişi sırasında bir bakmışım küçük bir adedini alıp arabaya atmışım :) Ama itiraf edeyim evde en çok sevilen hali kızartılmış olanı, bu gün de onun tarifini vermek istiyorum. Bakalım beğenecek misiniz? Sevgiyle kalın :)

Malzemeler:

- 1 adet orta boy karnabahar
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- tuz

Yoğurt Sos İçin:

- 1 su bardağı yoğurt
- 3-4 diş sarımsak

Kızartmak İçin:

- sıvı yağ

Yapılışı: Karnabahar yıkanıp, yeşil yapraklarından temizlenerek tencereye dip tarafı üste gelecek şekilde konulur. Üzerini geçecek kadar su eklenerek yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir. (Ara ara çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.) Karnabahar piştikten sonra tencereden alınarak suyu süzdürülür. Kesilerek küçük demetler halin getirilir. 3 yumurta tuz ile çırpılarak her bir demet önce yumurtaya sonra una batırılarak kızgın yağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt sosu hazırlanarak, kızarmış karnabaharlar ile birlikte servis edilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...