30 Kasım 2007 Cuma

Kuru Köfte



Yağda kızarmış köfteyi sevmeyen var mıdır acaba? Kollesterol açısından zararlı falan ama çok lezzetli ne yapalım:) Aşırı yemek seçen büyük kızıma ne istersin dediğimde aklına gelen 2. alternatif köftedir. (Birincisi Patatesli yumurta, öğlen yese akşam yine aynısını ister.)

Malzemeler:

- 1/2 kg. kıyma
- 1 dilim bayat ekmek ekmek içi
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- çeşitli baharatlar (karabiber, köfte baharı, köri vb... dilediğinizi)

Yapılışı: Bayat ekmek içi hafif ıslatılarak ufalanır, soğan rendelenir ve diğer tüm malzemelerle harmanlanır. İç malzemesiyle uğraşmak istenmiyorsa hazır köfte harçları da, üzerindeki tarife göre kullanılabilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak dilediğiniz şekilde yuvarlayabilirsiniz. Ben bu sefer küçük toplar şeklinde yoğurdum, üzerine de kürdanlar saplayınca kızlar daha çok sevdiler. Bir tavaya, sıvı yağı koyup kızdırılır ve yoğrulmuş köfteleri iyice pişirilir. Arada bir köfteyi yararak içinin pişip pişmediği kontrol edilebilir. Yanında domates sosuyla servis edilirse tam süper oluyor:) Afiyet olsun...

Püf noktası: Köfteler yoğrulduktan sonra, buzdolabında 1 gün beklerse tadı çok daha güzel oluyor.

1 yorum:

Banu dedi ki...

Kızarmış köfte, hem görüntüsü hem lezzetiyle çay günlerinin bile vazgeçilmezi olabilir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...