4 Aralık 2007 Salı

İncir Tatlısı


İş yerindeki arkadaşlar arasında incir tatlımız meşhurdur. Ne zaman birbirimizde buluşsak ev sahibine "incir tatlısı yap yeter" denir. Aslında bunun duayeni Narime'dir, ama ben de kendi çabalarımla şu resimde gördüğünüzü yaptım efemm...

Malzemeler:

- 400 gr. kuru incir
- 1,5 su bardağı ceviz içi
- 1,5 su bardağı su
- Süslemek için toz antep fıstığı

Yapılışı: Kuru incirler güzelce yıkanarak sap kısmından kesilirler. Üzerlerini biraz geçecek şekilde su eklenerek, tencerede bir taşım kaynatılır. Suyu çekip şişene kadar 8-10 saat tencerede bırakılır. Herbir incirin tepe kısmından içlerine cevizler doldurularak, fırın tepsisine dizilir. Artan suyundan da dip tutmaması için tepsinin içerisine koyabilirsiniz. 175 dereceye ayarlı fırında, incirler biraz koyu bir renk alana ve suyunu çekene kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...