11 Aralık 2007 Salı

Fırında Lüfer


Dün yazdığım Hac Uğurlama Menüsü’nün başrolünü resimde gördüğünüz lüferler oynuyordu. Evde, hangi tarzda olursa olsun pişen tüm balıklardan eşim sorumludur. Her zamanki gibi bunlar da çok güzel olmuştu, elleri dert görmesin.

Malzemeler:

- Kişi başına 2’şer adet lüfer
- 2 adet limon
- 3 adet domates
- 3 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Balıklar güzelce ayıklanıp, yıkanarak üzerleri tuzlanır ve yağlanır. Fırın tepsisi de yağlanarak üzerine, 1 cm eninde halka halka kesilmiş limon, soğan ve domates dilimlerinin 2/3’ü yerleştirilir. Tüm bu malzemenin üzerine lüferler bütün olarak yatırılır ve kalan diğer dilimler de üzerine yerleştirilir. 260 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişirilir. Balığın altındaki tüm malzemeler de garnitür olarak balığın yanına konulabilir.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...