7 Aralık 2007 Cuma

Tavuklu Karnıyarık Pidesi


Hazır yufkalar her zaman biz kadınların kurtarıcısı olmuştur; önceden sar at buzluğa, arasına peynir koy dörde katla ısıt tavada, büzüştür üzerine yoğurt-yumurta sür ver fırına. Bunun gibi yüzlerce tarifi olan bu değerli yufkamızı saygıyla anıyor, açanların ellerine sağlık diyoruz…

Malzemeler:

- 3 adet yufka
- 400 gr. tavuk diyet göğüs
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kavanoz hazır garnitür
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Arzuya göre tuz, karabiber, köri

Yapılışı: Yemeklik olarak doğranmış soğan yeteri kadar yağ konularak, bir teflon tavada üzeri pembeleşene kadar çevrilir. İçerisine kuşbaşı olarak doğranan tavuklar da ilave edilerek, tavuklar pişene kadar sürekli karıştırılır. Salça da ilave edilerek 1-2 dakika daha çevrilir. Ateşten indirilen tavuklu karışıma, suyu iyice süzülen garnitür de karıştırılarak bir kenarda soğumaya bırakılır. Bu arada ayrı bir kapta; kabartma tozu, yoğurt ve sıvı yağ bir kapta homojen bir karışım olana kadar çırpılır. Yufka temiz bir zemin üzerine serilir ve üzerine bu karışımdan sürülerek, kendi üzerine katlanır. Elde edilen yarım yufka 3 eşit parçaya kesilerek, geniş kısmına tavuklu harçtan konulur ve büyükçe bir sigara böreği sararmış gibi sarılır. Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır ve tüm börekler fırın tepsisi üzerine alınır. Her bir böreğin üzeri bıçakla, içindeki tavuklu harç görünecek şekilde uzunlamasına yaklaşık 10 cm. kadar kesilir. Üzerine bir yumurta sarısı sürülerek, arzuya göre susam, çörekotu, haşhaş tohumu serpiştirilerek fırına verilir. 175 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Püf Noktası: Bu börek bir gün buzdolapta beklerse daha çok kabarıyor. Benim gibi, misafirin geleceği gün hazırlığını bir türlü bitiremeyenler için, önceden yapılıp kenara atılabilecek bir tarif.

2 yorum:

Banu dedi ki...

Tavuklu börek çok leziz görünüyor.Kabartma tozunun kullanıldığını ilk kez duyuyorum.Hakikaten de böreğin kabarmasını sağlıyor mu?

Adsız dedi ki...

canım hayırlı olsun sayfacınnnnnn.balım hani bana gelceniz ya sana zahmet bi iki şipşak hareketinle şöyle bi donatıver hı masayı.ben yamağın olayım sen ustam ok.:)))şaka bi yana tariflerinden mutlaka deneme yapıcam ve sonuçları üzerinde fikirlerini alıcam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...