28 Aralık 2007 Cuma

Yeni Yıl Kurabiyeleri


Malumunuz bayramı geride bıraktık, şimdi herkes yeni yılın derdine düştü. Her yer yılbaşı konseptine uygun şekilde süslenmiş, kuşanmış. İnsanın içine ister istemez bir coşku, bir sevinç doluyor. Ben de çerçeveye aykırı düşmeyeyim dedim. Aslında bu kurabiyeleri daha önce yapmıştım. Kızım özellikle çam ağacı şeklinde olanı çok sevmişti, 1 hafta boyunca “annem bana ağaçlı kurabiye yaptı.” deyip durmuştu.


Malzemeler:

- 1 paket margarin
- 7 yemek kaşığı şeker
- aldığı kadar un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 adet şekerli vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın

Süslemesi (royal icing) için:

- 150 gr. pudra şekeri
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 adet yumurtanın akı
- file fındık ve kırık antep fıstığı

Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, diğer tüm malzemelerle yoğurulur. 1 cm kalınlığında açılarak istenilen kalıplarla şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine dizilen kurabiyeler, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Süslemesinin yapılabilmesi için kurabiyelerin soğumuş olması gerekir, aksi halde sıcaktan şekeri erir. Royal icing için; limon suyu, yumurta akı ve pudra şekeri çırpıcı ile homojen bir karışım olana kadar çırpılır. Yapacağınız şekillere göre daha kıvamlı olmasını isterseniz, bir miktar daha pudra şekerini azar azar ekleyebilirsiniz. Royal icingi varsa sıkma şişesi ile, yoksa bir kürdan yardımı ile uygulayabilirsiniz.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

harika olmuşlar ya ellerine sağlık canımcım

Adsız dedi ki...

cok guzel gorunuyorlar
ellerine saglik
simdiden mutlu yillar dilerim

www.yenitadlar.blogcu.com

NiNo dedi ki...

cok guzel olmuslar cokkk

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Harika yılbaşı kurabiyeleri yapmışsınız ellerinize sağlık bayıldım...

Adsız dedi ki...

Ne güzel olmuşlar.

Çeşitt çeşitt.

Ben de ağaçlı olanı sevdim :))


sıcacık sevgiler
www.misssgibi.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...