Üst üste verdiğim tatlı et tarifinden sonra, biraz da mideyi rahatlatma zamanı geldi artık. Bunu düşününce de ilk aklıma gelen zeytinyağlı yemekler oldu, onların içerisinden de kısa çöpü çeken kereviz oldu. Kereviz bana biraz tuhaf gelen bir sebze. Bir kere çocukların hiçbiri sevmez, benimkiler de ağızlarına sürmezler. Erkeklerin de çok sevdiklerini söyleyemeyeceğim gözlemlerime dayanarak, ancak ilk gün tazeyken yerler, sonra burun kıvırırlar. Biz kadınlara gelince, kerevizi allayıp pullarız, türlü şekillere sokarız, salatasını yapıp misafir bile ağırlarız onunla. Kısacası büyüyünce severiz yani… Bugün zeytinyağlı olarak yaptığım bir şeklini yazayım, daha sonra diğerlerini yazarım.
Malzemeler:
- 3 adet büyükçe kereviz
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet havuç
- 1 adet limon
- ½ demet maydanoz veya dereotu
- 1 çay bardağından az zeytinyağı
- tuz ve 1 adet kesme şeker
Yapılışı: Kerevizler soyularak, iri kuşbaşı olarak doğranır ve kararmaması için, içerisine limon sıkılmış suda bekletilir. Soğanlar piyazlık (yarım ay) şeklinde, havuç ise küp küp doğranarak, zeytinyağı içerisinde 2-3 dakika kadar çevrilir. Daha sonra içerisine kerevizler ve patatesler de eklenir ve tencere içerisinde karıştırılarak harmanlanır. Kerevizin içinde beklediği limonlu sudan, sebzelerin üzerini geçmeyecek kadar eklenir. Tuzu ve şekeri de ilave edilerek orta ateşte 15 dakika kadar pişirilir. İnce kıyılmış maydanoz veya dereotu da pişmeye yakın yemeğin üzerine ilave edilir. Limon suyu yerine portakal suyunu da tercih edebilirsiniz.
4 yorum:
slm
ellerine sağlık leziz olmuş.iki gün öncede ben yapıp siteme koymuştum.yeni bitti bizdeki.
sevgilerimle canım
Haklısın canım bizimkilerde hiç sevmez ama ne hikmetse salatasını yerler.Ellerine sağlık nefisss olmuş...
Ben bayılırııııııım kerevise :))
olsada yesem :)
ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
çok güzel olmuş kereviz de yenmez mi canım. Ellerine sağlık.Sevgiler...
Yorum Gönder