26 Şubat 2008 Salı

Etli Kapuska

Benim için en iyi stres atma yöntemi birşeyler pişirmek, hele ki kurabiye yapmaya bayılıyorum. Bazen işteyken şiddetli bir biçimde eve gidip kurabiye yapmak geliyor içimden, bu bir tek bana mı oluyor arkadaşlar, size de oluyorsa lütfen yazın bana. (Evrende yalnız mıyız?:) Amma velakin hep kurabiye kurabiye de olmuyor, arada yemek yapmışlığım da var tabi :p (yoksa blogun adını kurabiyeci kız mı koysaydım, Pastacı Kız kulakların çınlasın!) Lafı çok dolandırdım sadade gelelim; alın işte size kapuska, aa öyle dudağın bir köşesini göze doğru kaydırmayın lütfen, çok faydalıymış ama.

Malzemeler:

- 300 gr. kuşbaşı et
- 1 adet küçük lahana
- 1 adet orta boy soğan
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı salça
- arzu ettiğiniz kadar kırmızı pul biber

Yapılışı: Kuşbaşı doğranmış etler iyice yıkanarak düdüklü tencere içerisine konulur ve suyunu çekene kadar yağsız kavrulur. Etler suyunu çekip iyice küçülünce üzerine yağ ve yemeklik doğranmış soğan ilave edilir. Bu arada lahana da, bir parmak kalınlığında küçük küçük doğranır. Soğanlar pembeleştiğinde üzerine salça ilave edilerek, etlere güzelce yedirilir. En son aşamada salçalı karışıma lahanalar da eklenerek karıştırılır ve üzerini geçmeyecek kadar su konularak kapağı kapatılır. Düdüklü tencerede 25 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale geliyor. Genelde kapuska hafif acıyla özdeşleşmiştir, acıyı sevdiğiniz oranda üzerine kırmızı pul biber serpiştirebilirsiniz.

5 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

canım enfes görünüyor.çok güzel olmuş.ellerine saglık kocaman sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

kapuskaya bayılırım.ellerine sağlık canım
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Kapuskaya bayilirim ve bir de etliyse daha da bayilrim.Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik canim.

Gönül dedi ki...

kapuskayı çok severim ellerine sağlık canikom...sevgilerimle öpüyorum

Adsız dedi ki...

ismim kezban bendede yemek yapma pasta yapma zevki var evde iken hiç durmadan bişeyler yapıyordum bende lokanta açmaya karar verdim ve enerjimi boşaltıyorum tavsiye ederim buyurun gelin ev keyfi aksaray ilinde tel:03822140455

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...