25 Şubat 2008 Pazartesi

Kokteyl Havuç

Küçük atıştırmalıkların ikincisi ise kokteyl havuç, yapımı çoook ama çook basit. Çocuklarınızın havuç yeme alışkanlığı yoksa, bu şekilde kılık değiştirdiğinde onlara çerez gibi geldiği için çok kolay yedirebiliyorsunuz. Yemek sofralarına da, salatanın yanısıra konulursa çok şık duruyor.

Malzemeler:
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı su

Yapılışı: Havuçlar temizlenerek bardağınızın boyuna göre, bardaktan biraz daha uzun kalacak şekilde kesilir. Daha sonra, önce ortalarından ikiye, yarım havuçlar da uzunlamasına şeritler halinde kesilerek bardaklara paylaştırılır. Limon suyu da eşit olarak bardaklara paylaştırılır ve üzerine su ilave edilerek, havuçların beklerken kuruması engellenmiş olur.

1 yorum:

sarımutfak dedi ki...

ne güzel duruyorlar dizi dizi
ellerine sağlık cnm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...