6 Mayıs 2008 Salı

Etli Un Çorbası

Kurbandan artan kemikleri, her sene bir pişirimlik olarak (yaklaşık 600 gr.) poşetleyerek derin dondurucuya atarım. Bunlar suda kaynatıldığında özellikle çorba ve pilav için çok lezzetli ve besleyici oluyor. Kemik üzerinde biraz da et varsa ne ala, onları da didikleyerek yemeğinize katabilirsiniz. (Birden kendimi çok canavarca hissettim şimdi:) Bu çorba da kaynattığım kemiklerin suyuna yapılmış bir çorbadır, zaten un çorbası sadece ve sadece et veya tavuk suyuna yapılır, duru suyla çok yavan olur.

 
Malzemeler:

- 600 gr. kaynatmalık kemik
- 2 lt su
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Kemikler yıkanıp bir tencere içerisine alınarak üzeri geçecek şekilde su ilave edilir ve kaynatılır. Kemikler iyice yağlarını salıp, üzerindeki etler kaşıkla bastırıldığında kolayca sıyrıldığında üzerine tuzu ilave edilerek ocaktan indirilir. Başka bir tencere üzerine süzgeç konularak et suyu süzülür, kemikler üzerindeki etler de küçük küçük didiklenir. Et suyundan bir kase kadar ayrılarak biraz soğutulur, ılındığında da içerisine un ilave edilerek topak kalmayana kadar iyice karıştırılır. Bulamaç halindeki bu karışım, süzülmüş olan et suyunun içerisine yavaş yavaş dökülerek ve sürekli karıştırılarak ilave edilir. Çorba kıvamlı hale geldiğinde ocaktan alınır, üzerine yağda kızdırılmış salça ile servis edilir.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Günaydın Nevval Hn. bende tanıştığımıza memnun oldum, aslında ben daha önce sizinle tanışmak için sitenize mesaj bıraktım (kek ve kahvaltı için) ama sanırım gözünüzden kaçtı.Kümbet pasta paylaşımınız için teşekkür ederim, benimki biraz daha tembel işi oldu.:) Her zaman beklerim, sevgiler Aslı

http://asmutfak.blogcu.com

Adsız dedi ki...

gunaydin...
elerine saglik canim corban cok leziz gorunuyor
bende bayilirim et suyuyla apilan corba ve pilavlara
afiyet olsun...

www.yenitadlar.blogcu.com

Disalce dedi ki...

canım çok sevdiğim bir çorbadır..dediğin gibi mutlaka et tavuk suyu olmalı...

nefis görünüyor...ellerine sağlık...

sarımutfak-hande dedi ki...

slm
havalar serinlemişken ne güzel gider şimdi ellerine sağlık cnm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...