9 Mayıs 2008 Cuma

İç Baklalı Pilav


Dereotunu çok severim ve salatalarda da sıklıkla kullanırım. Özellikle bakla dediğinde onun ekürisi :) dereotunu da unutmamak lazım. Şimdi pilav söz konusu olduğunda iç rahatlığı ile kullanılabilir diyorum, zaten pilava bu kadar yakışan başka bir yeşil de düşünemiyorum. Taze iç bakla yerine ayıklanmış olarak satılan büyük iç baklalardan da kullanabilirsiniz, yalnız onun dış kabuğunu soymanız gerekir.
 
Malzemeler:

- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 7-8 dal dereotu
- 1 su bardağı taze iç bakla
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz

Yapılışı: Derince bir kabın içerisine pirinçler konularak üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir ve soğuyana kadar bir köşede bekletilir. Su, tereyağı ve tuz pilav tenceresinin içine koyularak kaynatılır. Su kaynayınca, önceden haşlanıp soğutulmuş ve içerisindeki nişasta gidene kadar yıkanmış (suyu artık normal su gibi duru olana kadar) pirinç içerisine ilave edilir. Su tekrar kaynadığında ocağın altı kısılarak pişmeye bırakılır. Pirinçler suyunu çekip, tencerede çok az miktarda su kaldığında içerisine ince ince kıyılmış dereotu ve yıkanmış taze iç bakla eklenerek tencerenin üzerine bir bez konularak 10-15 dakika çok hafif ateşte demini alması beklenir. En sonunda ocak kapatılarak, yarım saat ağzı kapalı olarak dinlendirilir.

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım bende pilava dereotunun çok yakıştığını düşünenlerdenim.Sade pilavıda sevmediğim için genellikle farklı pilavlar pişirmeyi seviyorum buda güzel bir alternatif benim için.Ama dikkatimi çekti ben genellikle dereotunu pilav pişip demlenmeye bırakmadan önce ilave ediyorum ama sen pişmeden koymuşsun öyle dahamı lezzetli oluyor..Ellerine sağlık sevgiler..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık Neval'cim, hiç denemediğim bir pilav, çok güzel görünüyor.. Anneler günün de kutlu olsun canım, herşey gönlünce olsun.. Sevgiler..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Dereotunun misss kokusu, iç bakla, enfesss bir pilav olduğuna eminim...

Ellerine sağlık hayatcım,

Sımsıcak sevgiler.....

sarımutfak-hande dedi ki...

cnm nefis görünüyor ellerine sağlık
dereotu pilavda harika oluyor gerçekten
öptüm canısı

uygarimizlahayat dedi ki...

Hımmmm çok lezzetli olmuş valla ellerine sağlık canımcımm...

lemanice dedi ki...

gurban ,sabah sabah kalkıp bize tarifmi yazdın sen:))
çok beğendim nefistir herhal...denemek istiyorum pilav çeşitlerini sevenlerden biriyim.ellerine sağlık.

Aybike Ceylan dedi ki...

Harika bir pilav olmus diger tarifleriniz gibi. Ellerinize saglik.
Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dileglimle.

Disalce dedi ki...

pilavın her halini çok seviyorum....

ellerine sağlık..bu haliylede nefis görünüyor.....

hayırlı cumalar...

Adsız dedi ki...

Cok sahane olmus, ellerine saglik canim. Sevgiler.

rümeysaninrüyasi dedi ki...

MERHABA ARKADASIM BIR GUN BAHAR OLMAK ISTERSEN CICEKLERIN DAIMA ACIK OLSUN BIR GUN CICEK OLMAK ISTERSEN YUZUN HEP GUNESE DONUK OLSUN VE BIR GUN BIRINI SEVERKEN KALBIN HEP ONUNLA OLSUN
ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

banu kırmızıgül dedi ki...

nefis çokta severim ellerine sağlık sevgiler..

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
Sonrasında ise uzun zamandır aklımda olan ama bir türlü vakit bulupta hayata geçiremediğim KAHVALTI ŞENLİĞİ etkinliğimi başlatmak istiyorum. Artık yaz yavaş yavaş gelirken, güneş o güzel yüzünü bize göstermeye başladı. Güneşi görüpte pazar kahvaltılarını bir şölen haline getirmezmiyiz ?? Tabiki getiririz. İşte bu etkinliğin amacı da bu. Çiçeklerle dolu bahçe ve balkonlarımızda bütün aile bireylerinin toplandığı bir günde kahvaltı masalarımızı şenlendirecek alternatifleri bu sayfada paylaşmak istiyorum. Dilediğin herşey örneğin; Omlet çeşitleri, şarküteri çeşitlerinin sunum ve hazırlanışı, kolay börekler, kanepeler, kahvaltı tabakları aklınıza gelebilecek herşeyi benimle paylaşabilirsin. Etkinliğim 14 mayıs ta başlıyor bitiş tarihi ise 8 haziran. Bugün den itibaren mail adresime tarifini gönderebilirsin. Bu aralıkta mutfaktayim10@hotmail.com adresime göndereceğin mailine isim, blog ismi, şehir/Ülke ve tarif adıyla birlikte mail atmanı rica ediyorum. Atacağın mail o güzel sayfana uğrayıp harika tarif ve resmini alıp kendi sayfamda yayınlamama sebep olacak. Katılımını bekliyor ve kolaylıklar diliyorum :)

Bu arada sayfamın sağ üst köşesinde göreceğin KAHVALTI ŞENLİĞİ isimli bannerı da sayfanda görmek beni onurlandıracaktır.

Sevgiler...

EZGi :)) dedi ki...

anneler günün kutlu olsun canım kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

Anneler gününü kutluyorum canim, sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...