2 Haziran 2008 Pazartesi

Çikolata Dekorlu Kurabiye



Bu kurabiyeleri yapmak çok kolay. Aslında tarif benim çok sık yaptığım, ekmek istemez-su istemez, ağzı var-dili yok joker kurabiye tarifi. Bu kurabiyenin tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Benim asıl anlatmak istediğim artık, çikolata eritmek için benmari usulünü falan rafa kaldırabilirsiniz, çünkü artık fondü var. Aman ne rahatmış, at içerisine çikolata parçalarını, mum ışığında erisin garibim. Sonra yapılacak tek iş, eriyen çikolatalar biraz ılınınca bir naylon poşetin (toz şeker vb.. koyulduğu şeffaf dikdörtgen poşetlerden) içerisine koymak ve köşesine çok küçük bir kesik atarak, arzu ettiğiniz şekilde kurabiyelerinizi süslemek.

3 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Aklınla bin yaşa Neval'cim, gerçekten benmariden daha pratikmiş.. Hem de daha romantik :) Bu şekilde kurabiyeleri süslemek de çok kolay olacaktır.. Ellerine sağlık..

Gulos dedi ki...

canımcım,
senin hızına yetişemiyoruz.Maşallah diyelim sana.Kurabiyeler çok hoş görünüyor.Bu arada gül reçeli ben de yapmak istiyorum.Ama gül yapraklarını nereden bulacağımı bilmiyorum.Acaba şirketin bahçesindekileri mi toplasam :))) ?
Sevgilerimle...

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım..çok iştah açıcılar..sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...