3 Haziran 2008 Salı

Zuzu'nun Kahvaltı Daveti

Cumartesi günü çok sevdiğim arkadaşım ( can dostum da diyebilirim rahatlıkla), kendisi de manevi kızım olduğunu iddia eden (bazı özel sebeplerden dolayı :) Zuzu'cuğumun evine konuk oldum. Aslında kahvaltı için gidecektim ama iki çocukla evden erken çıkmak bir türlü nasip olmadı. Böylece kahvaltı, saat 11-12 gibi yenen ve sofradan 4 saat sonra kalkılan bruncha dönüştü. Zuzu tam kızım olmayı hakedecek kadar marifetli olduğundan, zahmet edip bir masa kurmuştu ki, resimde gördüklerinizin çoğu süpürüldü gitti :( eee bütün K'lar mı bize karşı...)

- Zeytinli ve sade açma

- Mahlepli çıtır simit

- Fırında baharatlı elma dilimi patates

- Meyvalı küçük tartöletler

- Benim yaptığım çikolatalı kesme kurabiyeler

- Ben normalde domates ve salatalıkları sadece doğrar ve tuzlardım. Arzu'da gördüğüm bu çok basit ama çok lezzetli sunumu sizinle paylaşmak istedim. Domates ve salatalıklar doğrandıktan ve tuzlandıktan sonra üzerine kaşar peyniri rendelenir ve sızma zeytinyağı gezdirilir. Tabaktakilerin hepsi bittiği gibi, ekmekle de suyuna bandıra bandıra afiyetle yenildi, o derece nefis oluyor.) Arzu'cum ellerine sağlık cancağızım :)

9 yorum:

ayşegül mutfakta dedi ki...

waoww nefis bir masa.. ellerinize sağlık hanımlar tam muhabbetlik masa olmuş :)

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Neval'cim afiyetler olsun, ohhh ne güzel vakit geçirmişsiniz sohbet muhabbetle.. Allah ağzınızın tadını bozmasın.. Sofra da şahane, Arzu'nun ellerine sağlık.. Fırında baharatlı elma dilimi patatese bittim, öyle çıtır çıtır görünüyor ki, merak ettim, çiğden ve yağsız mı fırınlanmış acaba??

pelince dedi ki...

Keyifli ve lezzetli bir sofra,ellerinize sağlık...
Sevgiler..

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,


Harika bir sofra olmuş,hazırlayanların ellerine sağlık.Nefis görünüyor bütün lezzetler...


sevgiler...

Feyza Fidan dedi ki...

Nevalimmm, tek kelimeyle süper bir sofra..Hangi birine yutkunuyim şimdi :)) Hem senin hem manevi kızının ellerine sağlık,
Öpüyorum çok..

durutarifler dedi ki...

Sofra nefisss görünüyor. Tabaklara da bittim. Kırmızı kırmızı çok güzeller

Adsız dedi ki...

Ah arkadaşım senin bu arkadaşın ne kadar hünerli bir kız imiş öyle maşallah ona. Sakın bu arkadaşını üzme istediği herşeyi yap valla kaçırılacak gibi değil.Sofrayı çok güzel süslemiş Afiyet olsun
Zuzu

A.Banu dedi ki...

Çok leziz bir sofra görünüyor.
Ben, doğranmış domates ve biberlerin üzerine kekik serpip sızma zeytinyağı kullanıyorum.Böyle de çok nefis oluyor tavsiye ederim.

LaMa dedi ki...

cikolatali kemse kurabiylerin tarifini merak ettim, ekleyecek misin?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...