Ailede et yemeklerinin her çeşidi severek yendiği için, hemen her türlüsü de dönüşümlü olarak denenir. Mersin'in meşhur tantunisi de denediğimiz ve sevdiğimiz lezzetlerden biri. Dışarıdakilerden tek farkı lavaşımızın olmayışı idi, olsun tabakta ekmeği bana bana da çok güzel gidiyor:)
Malzemeler:
- 1 kg. et
- 1 adet iri soğan
- 3 adet domates
- 3 adet sivri biber
- yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- tuz, kırmızı biber, karabiber
Yapılışı: Et çok minik kuşbaşı olarak doğranır ve bir sac üzerine konularak suyunu çekene kadar kavrulur. Ayrı bir tavada çok küçük doğranmış soğan ve biberler sıvı yağda çevrilir. Soğanlar altın rengini aldığında üzererine, yine çok küçük doğranmış domatesler ilave edilir. 10 dakika kadar beraberce kavrulduktan sonra domatesli karışım sacın üzerindeki etle kariştırılır. Domatesler suyunu çekene kadar, arada karıştırılarak pişirilir. Son 5 dakikada ince kıyılmış maydanoz ilavesi ile tantuni sıcak olarak servis edilir.
12 yorum:
Mmmm, lavaşlı ya da lavaşsız, çok güzel görünüyoorr :) ELlerine sağlık Neval'cim..
bu ne perhiz bu ne lahana mersinli arkada��m sad�k derki asla ve asla bu tantuni olamaz olsa olsa bu sebzeli sa� kavurmas� atmas�n neval han�m der yutturmas�n herkese tantuni diye iyi g�nler diler
Neval der ki; değilim asla Mersinli,
böyle yiyip, böyle bilirim tantuniyi,
kandırmak kesinlikle değil niyetim,
Sadık Bey ben de size iyi günler dilerim...
canım benim nefis görunuyor.
mersin kızkalesinde yazlığa gittiğimizde sık sık yeriz hatta mersin de meşhur bir lokanta var tantuniyi sarıp sarıp veriyorlar nasıl lezzetli. ellerine sağlık aynısı olmus afiyet olsun. sevgilermle..
Neval'cim bayılırım Tantuniye süper olmuş ellerine sağlık bir lavaş arası ben alsam olur mu öptüm...
ellerine sağlık canım harikaaaa
sevgiler
slm
tantuniyi hiç evde denemedim artık denerim ellerine sağlık cnm
sevgilerimle
Canım bunu bende yıllardır yapardım ama tantuni oldugunu bilmiyordum adının.. Saç'ta kavurma diye yapıyorum ben bunu hep :)
Ama ya haşlanmış etten yapardım ben yada piknikte tüp üzerinde sıçrata sıçrata, evde çiğ etten yapılınca her yer batıyor ve çiğ etten yaklaşık 1 saat kavurma işi sürüyor.. Sende ne kadar sürdü pişme süresi?
Allahhh ben yemezmiyim şimdi bunu yemez miyim:)))
Ellerine sağlıkk
selam canim hos buldum
vallahi ankarada doyasiya yedim tantuniden et sevemeyen biri olarak ben yediysem herkes bayilir vallahi ellerine saglik görüntü enfes görüsürüz artik öptüm sevgiler
şu tantuniden yemek bir türlü nasib olmadı bana:(
nefis ögrünüyor inan yiyeceğim en en yakın zamanda:)
Çok güzel.. eline sağlık...
Yorum Gönder