18 Temmuz 2008 Cuma

Uzak Yol Yolcusuna Hazırlıklar: 2

İşte bunlar da çook uzak yollardan gelecek misafirimize yaptığım hoşgeldin hazırlığımın devamı. Yalnız, bir önceki postuma bir açıklama getirmek istiyorum; misafir benim evime gelmiyor, o kardeşimin misafiri:) Tabii kendi bildiğimi, herkesin bildiğini zannedip, açıklamayı kısa tutunca yorumlar da beni tebrik etme yönünde oldu hehehe:)



Sepetlerin içerisini nasıl doldurduğuma gelince; arabalı sepet çikolata sepeti oldu, içini aldığım karışık draje çikolata ile doldurdum. Diğer sepete gelince orada biraz soluklanmak gerekiyor. İlk başta "sipariş usulü kurabiye ile doldursam mı acaba?" diye düşündüm, ancak Serap; "bebek için kurabiye yapabilir misin?" diye sorunca işin başa düştüğü de anlamış oldum.

İlk şeker hamurunu elime aldığımda kendisiyle çok mücadele etmiş ve sanırım zaferi şeker hamuru kazanmıştı. Bu sefer dersime iyi hazırlanmak için şeker hamuru kullanmayla ilgili videolar seyrettim ve nişastayı çok bol kullandıklarını görünce şeker hamuruna nasıl boyun eğdireceğimi de anlamış oldum. Bazı kurabiyeleri de royal icing ile süsledim, ancak kullandığım duy biraz kalın olunca, şekil vermekte biraz zorlandım. Kurabiye ve royal icing tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Margarin yerine tereyağı eklemek ve tarçın kullanmamak dışında tarif birebir aynı. Kurabiye lezzetli olsun diye tereyağı kullanmakla biraz hata ettiğimi düşünüyorum, çünkü kurabiyeler lezzetli ama çok gevrek oldular, bir sürü kayıp verdim malesef. Çeşitli bloglarda gördüğüm rüya gibi kurabiyelerin yanında biraz acemi işi oldular, ama onları "vay be ben yaptım!" diye ayrı bir kategoriye koyuyorum:) Beğenildi de, daha başka ne isteyebilirim?

6 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Canım beğenilmez mi? Emek vermişsin, uğraşmışsın, elbette beğenilir.. Ellerine sağlık, çok da güzel olmuşlar.. İsminin ilk harfi E galiba :) Acaba Emre mi?

Adsız dedi ki...

sen tam anlamıyla delisin nasıl bir uğraş bu hayırlı uğurlu olsun allah analı babalı büyütsün çatlak hala by

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Hoşça kalın.

Adsız dedi ki...

ayol bunlarmı acemi işi ...

çok çok güzel olmuş hepsi. Çok ince düşünülmüş, çok uğraşılmış belli..

Ben de bebiş size geliyor sandıydım :)) olsun size sayılır. hehe

sevgiler hayatım

www.misssgibi.com

durutarifler dedi ki...

Amma hamarat bir hatunsun. İnanılmaz özenle hazırlanmış her şey.
İnşallah bir bebek de size gelir :))))

EZGi :)) dedi ki...

canım harika seyler haırlamışsın şahane görünüyorlar
bu aralar pek uğrayamadım canım kusura bakma blogumlada pek ilgilenemiyorum
malum kuşadasında yaz yoğun geçiyor :) gelen giden çok oluyor tatil modundayım tam :))
fırsat buldukça uğrayacağım canım bebiş bu arada çok çok seker allah analı babalı büyütsün herşeyin harika gittiği bir yaşamı olur inşallah kocaman öptüm kocaman sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...